Te gândeşti să pui pe picioare o afacere profitabilă, dar nu ştii de unde să începi? Iată câteva idei de afaceri pentru femei tinere, isteţe, dornice să aibă o carieră înfloritoare. 1. Fii consultant vestimentar

Dacă eşti  o persoană pasionată de modă şi ţi-ar plăcea să îi sfătuieşti pe alţii cum să se îmbrace, atunci te poţi gândi la crearea unui blog, a unei pagini de Facebook sau chiar a unui site pentru promovarea acestei afaceri. La început, câştigurile nu vor fi foarte mari, deoarece lumea nu te cunoaşte, iar la noi conceptul de personal shopper încă nu este foarte bine dezvoltat. Însa dacă faci o treabă bună, ai toate şansele să devii o femeie de afaceri de succes.

2. Creează accesorii handmade

Accesoriile handmade au mare succes, deoarece de obicei sunt unicate sau se aseamană foarte puţin unele cu altele. Pentru această afacere, ai nevoie de materiale de lucru, cum ar fi pasta Fimo, lantişoare sau aplicaţii decorative, însă dacă îţi faci o clientelă, vei reuşi să îţi acoperi cheltuielile şi să scoţi şi un profit. Pe lângă accesoriile de tipul colierelor, brăţarilor sau cerceilor, poţi încerca să creezi şi decoraţiuni pentru casă, figurine interesante sau alte elemente ornamentale.

3. Oferă servicii de înfrumuseţare

Te pricepi la machiaj, ştii să stilizezi sprâncene, ştii să faci coafuri deosebite? Înseamnă că eşti în masură să oferi servicii de înfrumuseţare. Sunt multe femei care ar vrea să fie machiate corect pentru un eveniment important, cum este nunta, aşa că este puţin probabil să nu ai cliente. La rândul lor, clientele mulţumite te pot recomanda prietenelor lor şi astfel afacerea ta devine din ce în ce mai profitabilă.

4. Oferă alimente homemade

Gătitul sau “prăjituritul” este punctul tău forte şi primeşti laude din partea prietenilor de fiecare dată când faci bunătăţi? De ce nu-ţi transformi pasiunea în afacere? Multă lume nu are timp să gătească şi ar vrea să cumpere mancare homemade proaspătă şi delicioasă. Deschide un blog culinar şi oferă-ţi preparatele spre vânzare.

5. Planifică evenimente

Să fii planificator de evenimente nu este uşor, însă afacerea ta îţi poate aduce numeroase satisfacţii. Fă-ţi un portofoliu cu artişti, ia legătura cu firme de catering, restaurante şi florarii, oferă sfaturi cu privire la evenimentele pe care alţii vor să le organizeze şi ai şanse mari să devii o femeie de afaceri cu acte în regulă. În timp, pe măsură ce vei avea cereri, te poţi gândi şi la angajarea unor persoane care să te ajute.

Distribuie articolul: