Machiajul este salvarea noastră de multe ori, mai ales atunci când nu arătăm tocmai bine. Însă, din prea mult zel, riscăm să înrăutăţim lucrurile, atunci când ne machiem. De aceea, este bine să ştim ce trebuie să evităm atunci când ne machiem, dacă nu vrem să arătăm mai bătrâne decât suntem. Atenţie la fondul de ten

Când vine vorba de fond de ten, foarte multe femei greşesc la cantitatea folosită şi la nuanţa pe care o aleg. Prea mult fond de ten arată fals, iar excesul se adună în jurul ridurilor fine, care în mod normal nu sunt vizibile, făcându-te să pari cu ceva ani mai matură. De asemenea, un fond de ten prea deschis te va face să pari mai bătrână (pentru că pe măsură ce înaintăm în vârstă, tenul este mai pal).

Prea mult corector

Corectorul este, fără urmă de-ndoială, un produs minune, atunci când vine vorba de puterea lui de a şterge urmele de oboseală de pe faţa noastră. Însă, în acelaşi timp, el poate adăuga câţiva ani. Dacă foloseşti prea mult produs sau unul prea uscat şi pudrat, nu vei face altceva decât să accentuezi ridurile din jurul ochilor. Foloseşte un corector fluid, cu pensulă. Aplică numai în jumătatea interioară a ochilor, pentru a acoperi zonele întunecate şi pentru a da luminozitate privirii.

Ruj închis la culoare

Dacă îţi place machiajul mai “întunecat” este bine să te răzgândeşti, mai ales dacă vorbim despre nişte buze colorate cu un ruj închis la culoare. Un astfel de ruj nu va face altceva decât să-ţi subţieze buzele. Iar buzele subţiri sunt un semn de bătrâneţe. Indicat este să alegi rujuri în nuanţe luminoase, care dau volum.

 


Mascara pe genele inferioare

Obişnuieşti să aplici mascara şi pe linia genelor de jos? Nu e tocmai bine. Acest obicei poate crea umbre sub pleoapă şi va da senzaţia că ai cearcăne. Mai mult, dacă foloseşti mascara pe genele inferioare, rişti să atragi atenţia asupra imperfecţiunilor de sub ochi – ridurile fine. Nu cred că îţi doreşti acest lucru.

Sprâncene prea accentuate

Dacă obişnuieşti să îţi creionezi sprâncenele, ai mare grijă la felul în care o faci. O accentuarea exagerată a acestora, cu un creion prea închis, te îmbătrâneşte imediat. Este bine să alegi o culoare a creionului cu o nuanţă mai deschisă decât culoarea ta naturală. De asemenea, o culoare prea închisă îţi aspreşte şi îţi întunecă privirea.
Foto: Feminis.ro
Sursa: Eva.ro       

Distribuie articolul: