Chiar dacă ai trecut deja prin câteva locuri de muncă sau ești la început de cale, e bine să ții cont de anumite detalii atunci când mergi la interviul de angajare. E bine să eviți următoarele greşeli comune pentru a fi mai aproape de job-ul visurilor tale! Uiţi să anunţi persoanele pe care le-ai trecut la referinţe
Dacă viitorul tău angajator vrea să afle mai multe despre tine şi îl sună pe fostul tău şef, pe care tu l-ai trecut la referinţe, iar numele tău nu îi spune nimic atunci când va fi sunat… vei face o impresie foarte proastă. Deşi nu o face intenţionat, este foarte probabil ca pus în faţa faptului împlinit acesta să aibă un lapsus şi să nu înţeleagă despre ce vorbeşte interlocutorul său.

Faci o singură versiune a CV-ului
Trebuie să îţi pregăteşti CV-ul special pentru fiecare job la care aplici. Chiar dacă experienţa ta este vastă, doar unele elemente sunt relevante pentru fiecare angajator, aşadar nu îi plictisi cu prea multe detalii.

Nu ai întrebări la sfârşitul interviului
Asta poate însemna, în mare, că ai înţeles totul sau că nu ai înţeles nimic. În orice caz, este imposibil să nu ai şi tu anumite curiozităţi sau condiţii de care vrei să ţină cont angajatorul. Iar întrebările înseamnă că eşti interesat cu adevărat de postul respectiv.

Nu te pregăteşti pentru interviu
Fie este vorba despre look-ul tău, fie despre cunoştinţele despre companie, fie nu ştii măcar pntru ce job ai aplicat…nu ai nicio scuză! Dacă te prezinţi astfel la interviu este clar că nu îţi doreşti acest job şi, deloc surprinzător, nici nu o să îl primeşti.

Pui condiţii nerealiste
Ai primit o ofertă bună de la angajator dar nu poţi să accepţi dacă nu îţi dublează salariul sau îţi oferă mai mult timp liber… sau altă născocire. Nu trebuie să accepţi orice ofertă, dar atunci când ai deja o ofertă bună nu este cazul să faci pe inabordabila, oricât de bună ai fi.

Poţi renegocia mai târziu pachetul salarial şi de beneficii, atunci când vei demonstra că eşti valoroasă pentru companie.

Sursa: Cosmopolitan.ro 

Distribuie articolul: