44 de designeri locali și-au prezentat noile colecții în cadrul evenimentului „Moldova Fashion Days FW’17/18”. Printre aceștia, în fiecare dintre serile fashion-show-ului au existat câțiva designeri începători care au venit cu niște colecții mici capsulare, pentru a se lansa în acest domeniu.

Cel mai important eveniment bianual din industria textilă locală „Moldova Fashion Days” și-a încheiat cea de-a XII-a ediție. Pe 23-24  septembrie a anului curent, patruzeci și patru de designeri din Republica Moldova și-au expus colecțiile de toamnă-iarnă 2017/2018, în incinta showroom-ului de automobile „Renault-Dacia”.

Vezi și: Ambasadoarea Suediei și șefa USAID, la Moldova Fashion Days, purtând creații autohtone: „Evoluția sectorului fashion din ultimii ani este lăudabilă”

„Olga Cojocari” – o colecția care a îmbinat perfect structurile tricotului cu diverse texturi și redă expresivitate formelor prin prisma plasticității materialelor. „Muncesc mult de dragul femeilor sensibile, romantice și calde”, declară autoarea colecției.

„Silvia Jalba” – abordează un stil eclectic în care domină contrastul dintre alb și negru, siluetele libere și țesăturile naturale. Libertatea și individualitate îi definesc colecția din acest sezon.

„Lilia Ciaicovschi” – pune mare preț pe comoditate și nu uită niciodată de tendințe însă o inspiră, cu adevărat, oamenii pe care îi întâlnește pe stradă sau emoțiile trăite cu intensitate.

„TopCoat”: urmăresc tendințele și inovațiile nou apărute pe piață. Se specializează în confecționarea paltoanelor, pe care le consideră ”rochiile iernii”. Se mândresc cu utilizarea lânii italiene de calitate superioară și cu faptul că reușesc să ofere clienților articole frumoase și comode, călduroase și ușoare.

„Intercentre Lux”: reinterpretează formele clasice prin detalii vii și atractive. Au manipulat formele, texturile și culorile până au obținut articole care să contureze individualitatea fiecărei femei și să o facă să se simtă unică și specială.


Foto: Dima Iacovlev pentru Moldova Fashion Days