Cât vă imaginați că ar putea costa un videoclip? Credeți că în prezent interpreții cheltuiesc mai mult ca niciodată pentru producțiile video? Dar dacă o să vă zic că cel mai scump videoclip filmat vreo dată, a fost realizat în 1995? Vizionați mai jos, cinci cele mai scumpe videoclipuri din istoria industriei muzicale și aflați cât a costat fiecare din ele.

Locul 5 – Puff Daddy ”Victory” 
Anul: 1998; Costul: 2,7 milioane de dolari;

Cele mai mari cheltuieli au fost generate de prezența vedetelor de la Hollywood, în videoclipul lui Puff Daddy. Celebrități precum:  Denny DeVito, Dennis Hopper, Busta Rhymes și B.I.G. O sumă impunătoare, a fost cheltuită și pentru montare, întru cât videoclipul abundă în stilul thriller-urilor fantastice de la Hollywood.

   
Locul 4 – Aqua ”Cartoon Heroes”
Anul: 2000; Cost: 3,5 milioane de dolari; 

Vă mai amintiți de Aqua? Trupa muzicală a fost foarte renumită în anii 90. Deși majoritatea videoclipurilor filmate pentru piesele acestei trupe, erau foarte simple, cu decorațiuni ”ca din topor” potrivit criticilor, totuși Aqua au avut în colecția sa un videoclip deloc ieftin.  Pentru ”Cartoon Heroes”, cea mai mare parte a bugetului, a fost cheltuită pentru decorațiunile precum: nava și stația cosmică.

    


Locul 3 – Gun N Roses ”Estranged”
Anul: 1993; Cost: 4 milioane de dolari;

Videoclipul face parte dintr-o trilogie neoficială a producțiilor video, a trupei Gun N Roses. Pentru filmarea unor scene din ”Estranged”, au fost blocate câteva cartiere din Hollywood, circulația fiind restricționată pe timpul filmărilor. Anume în acest scop, trupa a cheltuit o parte frumușică din bani. Scene filmate sub apă, de asemenea au costat o sumă impunătoare.

 

Locul 2 – Madonna ”Die Another Day”
Anul: 2002; Cost: 6,1 milioane de dolari;

 Maddona nu s-a zgârcit pentru multe din clipurile sale. Pentru ”Bed Time Story”, spre exemplu, artista a cheltuit  2 milioane de dolari, iar pentru ”Express Yourself” 5 milioane. În cazul ”Die Another Day”, scumpe au fost decorațiunile, dar și montajul care e destinat filmelor mai mult, decât videoclipurilor, fiind foarte calitativ.
 

Locul 1 – Michael and Janet Jackson ”Scream”
Anul: 1995; Cost: 7 milioane de dolari

Clipul la piesa ”Scream”, interpretată de Michael și Janet Jackson, este cel mai scump videoclip filmat vreo dată în industria muzicală. O mare parte din suma alocată pentru videoclip, a fost destinată fabricării decorațiunilor futuristice. Grafica nu a fost una foarte costisitoare, a fost una demodată chiar și pentru anul 1995. Videoclipul lui Michael și Janet a intrat în Cartea Recordurilor Guiness, pentru bugetul său fără precedent și care nu a fost depășit până în prezent.

 

Distribuie articolul: