Rolul ficatului este esențial în corpul nostru de aceea menținerea sănătății sale este foarte importantă. Vă propunem 5 soluţii care ajută la curăţarea ficatului pe timp de noapte. 

Dacă pielea este cel mai mare organ al corpului uman, ficatul este organul intern cu dimensiuni mari și are o funcție foarte importantă pentru organism. Au fost identificate mai mult de 500 de funcții hepatice vitale, printre care: ajutor în procesul de digestie, descompunerea grăsimilor în intestinul subțire, eliminarea toxinelor și prevenirea sângerării prin procesul de coagulare. Așadar, ficatul este un organ-cheie, responsabil pentru metabolismul carbohidraților, lipidelor și proteinelor pe care le secretă bilă.

De asemenea, ficatul transformă alimentele în energie prin eliminarea excesului de glucoză în glicogen și reglează nivelul de glucoză și aminoacizi din sânge. În concluzie, ficatul este responsabil pentru prelucrarea nutrienților și pentru purificarea organismului. Astfel, din aceste motive este important să ne menţinem ficatul sănătos. Iată câteva băuturi care pot ajuta la curăţarea ficatului pe timpul nopții astfel încât acesta să funcționeze normal:

1. Apa caldă cu lămâie

Este foarte popular să bei apă cu lămâie pentru a începe ziua. Cu siguranță a întâlnit acest sfat pe rețelele sociale, pe site-uri și reviste, dar ceea ce nu știai poate este că apa cu lămâie are beneficii foarte mari și dacă o bei seara, având rol de detoxifiere. Această ajută digestia, întărește sistemul imunitar datorită vitaminei C din lămâie și ajută la purificarea organismului, contribuind la pierderea în greutate.

2. Ceaiul de păpădie

Păpădia este un aliat neprețuit pentru a purifica ficatul. Această plantă previne sângerarea din ficat și îmbunătățește fluxul de bilă. Este o perfuzie diuretică care ajută la eliminarea toxinelor și previne retenția fluidelor.

3. Ceaiul de dafin

Ceaiul de dafin are un efect spectaculos și merită încercat! Ea are un efect sedativ și digestiv, deci luarea nocturnă este o idee bună. Infuzia de boldo stimulează secreția de bilă, este antiinflamator, antioxidant și diuretic. Combate infecțiile urinare, purifică sângele, favorizează eliminarea toxinelor și ajută la buna funcționare a ficatului și a rinichilor.

4. Ceai de mentă

Mentă facilitează digestia, dar proprietățile sale de curățare nu sunt la fel de bine cunoscute. Astfel, menta crește capacitatea corpului de a elimina deșeurile din ficat și colon, de aceea este bine să bei ceaiul de mentă seară, înainte de culcare, pentru a-ți menține ficatul sănătos.

5. Infuzie de ovăz

Băutura de ovăz a devenit foarte populară în ultimii ani. Aceasta conține fibre, vitamine și minerale care îmbunătățesc digestia și contribuie la curățarea ficatului și intestinului. Pentru a prepara această băutură ai nevoie de 3 linguri de ovăz, o ceașcă de apă și o linguriță de pudră de scorțișoară. Lasă ovăzul să se înmoaie timp de 7-8 ore, apoi lasă-l să se scurgă și bea-l cu apă și scorțișoară. Poți adăuga și miere pentru un gust mai plăcut.

Sursa: Ele.ro

Vezi şi: Ceaiul de cătină este benefic, dar poate fi și periculos! Află când nu ar trebui să îl consumi

Distribuie articolul: