Balonarea şi acumularea excesivă de gaze în intestin pot să îţi arate abdomenul mai umflat decât este el de obicei. Descoperă ce alimente te pot ajuta să ai un abdomen plat!

Printre cele mai bune soluţii ca să scapi de balonare se numără grija faţă de alimentele pe care le consumi şi combinaţiile alimentare pe care le faci. Prin urmare, Dr. Oz ne dezvăluie câteva dintre alimentele care te ajută să ai un abdomen plat şi să nu mai ai probleme cu balonarea:

1. Orezul

Orezul este digerat complet în timpul procesului de digestie şi previne formarea gazelor, de aceea Dr. Oz îl recomandă femeilor care au probleme cu balonarea şi gazele. Reţine că unii carbohidraţi nu sunt digeraţi complet şi prin urmare cauzează aceste efecte neplăcute. Însă, potrivit American College of Gastroenterology orezul şi făina de orez sunt alternativele perfecte pentru amidonoase precum grâu, ovăz, porumb şi cartofi.

2. Banana

Balonarea nu are legătură numai cu formarea gazelor intestinale, ci un alt motiv ar fi consumul ridicat de sare care se regăseşte în toate produsele procesate în cantităţi foarte ridicate. Sarea atrage şi reţine apa în organism, astfel că riscul de balonare este ridicat. O soluţie bună este să consumi alimente bogate în potasiu care reglează funcţiile sodiului în corp. Dacă te simţi balonată, dar ştii că ai consumat la cina de aseară mâncăruri mai sărate, Dr. Oz îţi recomandă să consumi câteva felii de banană la micul dejun.

3. Iaurtul

Este recomandat deoarece conţine probiotice care îmbunătăţesc digestia. Datorită probioticelor, iaurtul generează o creştere a bacteriilor bune în tractul digestiv, iar acest lucru uşurează digestia şi previne balonarea. Cea mai bună alegere este iaurtul simplu degresat sau cu un conţinut mic de grăsimi, spune Dr. Oz. Iar dacă vrei să-l îndulceşti, adaugă câteva fructe proaspete în el sau miere de albine.

4. Ceaiul din plante medicinale

Are rolul de a calma spasmele şi crampele intestinale. Cercetătorii de la University’s Nerve-Gut Research Laboratory au descoperit că ceaiul de mentă calmează stomacul, relaxează tractul digestiv şi uşurează spasmele.

5. Castravetele

Este un diuretic natural, aşa că atunci când eşti balonată este cel mai bun remediu. Deoarece este bogat în apă şi sărac în fibre te ajută să urinezi mai des şi să elimini mai multă apă.

Sursa: www.eva.ro

Distribuie articolul: