437 de instituții de învățământ general rămân să activeze exclusiv online, iar alte 154 de instituții desfășoară procesul educațional cu prezența fizică a elevilor din învățământul primar și elevilor din clasele absolvente. Aceasta potrivit datelor din 16 aprilie prezentate de Ministerul Educației și citate de AGORA.

Alte 290 de instituții de învățământ general activează cu prezența fizică a tuturor elevilor în instituțiile de învățământ. Iar 359 de școli activează cu program cu participare fizică a elevilor claselor primare, precum și a unui contingent de 50% din numărul total de elevi ai claselor absolvente.

Cât despre situația epidemiologică în școli, Ministerul Educației menționează că, din cauza creșterii cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19, au fost plasate în carantină și desfășoară studiile la distanță încă trei școli și 79 de clase din țară.
În instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal, numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 154, iar 1.231 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare. La fel, 171 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus și 35 de profesori se află în autoizolare.

În perioada 12-16 aprilie, în instituţiile de învăţământ superior au fost confirmați pozitiv doi studenți, trei cadre didactice și patru cadre auxiliare, iar în autoizolare au fost plasați doi profesori.

În învățământul profesional tehnic, în aceeași perioadă au fost confirmați pozitiv cu COVID-19, 14 de elevi, cinci cadre didactice și 13 de persoane din alte categorii de personal.

În învățământul de educație timpurie, 24 de grădinițe și 69 de grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 21, iar alți 1.968 de copii se află în autoizolare. La fel, 117 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, iar în autoizolare se află 152 de educatori.

Sursa: AGORA.md