O nouă cercetare sugerează că 60% din cazurile de cancer ar putea fi provocate de mutaţiile genetice simple.

Cancerul este una dintre cele mai crunte maladii, cercetătorii estimează că 40% din toate tipurile de cancer ar putea fi prevenite, printre care şi formele grave precum cancerul pulmonar şi cancerul de piele. Organizația Mondială a Sănătății avertizează că tutunul constituie cel mai mare factor de risc și provoacă moartea a șase milioane de oameni anual, aflăm de la echipa descopera.ro.

Un alt factor care favorizează apariţia cancerului este lipsa mişcării. Cercetătorii au demonstrat existenţa legăturii între obezitate şi cancerul la sân, cel al esofagului sau al colonului. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, al treilea factor care favorizează apariţia cancerului este alcoolul. Medicii estimează că acesta este responsabil pentru moartea a peste 300.000 de persoane anual.

Substanţele din alcool pot provoca apariţia cancerului oral, de sân, al colonului şi a hepatitei B. Studiul realizat de Bert Vogelstein şi Cristian Tomasetti sugerează că apariţia anumitor tipuri de cancer este inevitabilă. Mutaţiile genetice apar de fiecare dată când se divid celulele. Vogelstein a declarat că 66% dintre mutaţii apar întâmplător, 29% sunt provocate de către factorii de mediu, iar 5% sunt provocate de factorii ereditari.

Distribuie articolul: