Ministerul Educației și UNICEF în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineri organizează epoziției de desene „Familia mea mă crește cu grijă” și premierea celor mai bune 40 de lucrări efectuate de copii. Inaugurarea va avea loc marți, 4 martie 2014, ora 11.00 la Centrul Republican pentru Copii și Tineret „Artico”.

La eveniment vor fi prezente și Ministrul Educației, Maia Sandu, reprezentanta UNICEF în Moldova, Nune Mangasaryan, copii, părinți și profesori din teritoriu. Precizăm că acest concurs este la a doua ediție și are scopul de a promova în rândul copiilor, părinților și profesorilor educația fără violență.

Anul acesta la concurs a participat un număr record de desene: mai mult de 800 de copii din toate regiunile țării, inclusiv regiunea Transnistreană, Găgăuzia, precum și minori de la Penitenciarul din Goian. Cele mai bune 40 de lucrări vor fi premiate cu seturi de pictură, iar alte peste 100 de desene vor fi amenajate într-o expoziție la Centrul pentru Copii și Tineret „Artico”.

Desenele copiilor vorbesc despre practicile de educație și modelele de comportament care persistă în familiile din Republica Moldova. Cele mai multe desene ilustrează familii cu patru membri – mama, tata și doi copii, și foarte rar, un desen dintr-o sută, familii cu un singur părinte sau cu trei și mai mulți copii. Totodată, majoritatea picturilor surprind activități casnice din viața de zi cu zi. Cel mai des bărbații se odihnesc în fotolii și citesc ziare, iar mamele sunt acelea care îndeplinesc munca casnică și au grijă de copii.

Concursul de desene „Familia mea mă crește cu grijă” a fost organizat în contextul unei campanii mai largi de promovare a educației fără violență cu genericul “Protejează-mi copilăria”, desfășurată de Guvernul Republicii Moldova, cu suportul UNICEF și altor parteneri naționali și internaționali. Expoziția din incinta Centrului Republican pentru Copii și Tineret „Artico” (str. Ștefan cel Mare, 169) va fi vernisată până la sfîrșitul lunii aprilie și este deschisă pentru toți doritorii de a se inspira din desenele copiilor.

Distribuie articolul: