Camera celui mic e, de obicei, cea în care nu putem păstra ordinea așa cum ne-am dori. Descoperă câteva sfaturi care te vor ajuta să remediezi situația și să îl obișnuiești pe cel mic cu ordinea:

1. Elimină toate lucrurile de care nu aveți nevoie

Formează-ți obiceiul ca, de fiecare dată când faci ordine, să elimini hăinuțele și jucăriile pe care nu le mai folosește. E bine să îi ceri părerea micuțului tău, pentru a evita crizele de plâns atunci când o jucărie favorită dispare.

Iar dacă copilului tău îi e greu să renunțe la lucruri, fă o cutie pe care să o umpli cu jucării și hăinuțe pe care nu le mai folosește și du-o în altă cameră. Dacă, în decurs de câteva luni, nu le-a cerut, le poți dărui sau arunca fără nicio problemă!

2. Adaptează spațiile de depozitare la nevoile copiilor tăi

Pune toate lucrurile lor fie în cutii aflate la nivelul lor, fie agață-le în cuiere care să fie la înălțimea unui copil, nu a unui adult. Cu cât va avea acces mai ușor, cu atât va fi mai dornic să își aranjeze lucrurile. Mai mult, îi poți pune o cutie sub pat, care să poată fi scoasă ușor și în care să pună jucăriile pe care le folosește zilnic.

3. Folosește metode noi pentru a-l atrage către spațiile de depozitare

Indiferent dacă alegi să lipești un abțibild colorat, sa lipești un obiect pe cutie sau să folosești un alt sistem, e important să îl atragi pe cel mic către spațiul de depozitare și să îl îndemni să își păstreze camera în ordine. Vor fi foarte mândri de fiecare gest făcut singuri pentru a aranja jucăriile.

4. Integrează curățenia în rutina zilnică

Obișnuiește-l ca, înainte de culcare, să se uite în cameră, în jurul său, pentru a vedea dacă toate obiectele sunt la locul lor. Dacă îi vei forma o astfel de rutină zilnică, nu va trece mult până când cel mic va începe să facă singur ordine în camera sa.

Distribuie articolul: