Fie că îți dorești chiar tu asta, fie că vrea numai partenerul, un divorț este cu adevărat copleșitor. Momentele de după sunt, însă, cele mai dificile, iar în multe cazuri viața celor care se despart ajunge să devină un coșmar, întrucât aceștia nu reușesc să-și găsească echilibrul emoțional. Iată 4 pași pentru a te asigura că faci față cu brio unei despărțiri.

 

1. Apucă-te să faci sport

Dacă până acum exercițiile fizice nu existau în viața ta, este cazul să faci o schimbare de perspectivă. De cele mai multe ori, stresul cauzat de o despărțire duce la apariția sau la agravarea problemelor de sănătate. Mergi mai mult pe jos, fă-ți un abonament la sala de fitness sau intră într-o comunitate de pasionați de sport. Vei putea astfel să treci mai ușor peste acest moment neplăcut din viața ta.

2. Organizarea înainte de toate

Divorțul este un proces care te poate da peste cap în multe privințe, inclusiv în ceea ce privește organizarea. Evită sentimentul de a fi scăpat lucrurile de sub control și încearcă să rămâi pe cât posibil organizat/ă. Pentru a-ți fi mai ușor, specialiștii în terapia de cuplu sugerează să ai în permanență lângă tine o agendă în care să treci toate sarcinile, inclusiv cele financiare, pe care le ai de îndeplinit în procesul de divorț, cât și după.

3. Eliberează-ți emoțiile

Treci printr-o etapă dificilă a vieții tale, este un moment în care simți nevoia să fii singur/ă, să plângi, să țipi etc. Nu ține în tine aceste emoții firești și nu încerca să pari cu zâmbetul pe buze doar de dragul menținerii aparențelor și pentru a le face celorlalți pe plac. Pentru că apele sunt destul de tulburi acum, indicat ar fi să ieși o perioadă de pe orice rețea de socializare pentru a nu fi tentat/ă să scrii anumite lucruri pe care mai târziu le vei regreta.

4. Concentrează-te pe ceea ce ai de facut în continuare

După un divorț, oricât de tentant ar părea, trebuie să eviți schimbările bruște în viața ta (mutatul, slujba, cumpărături extravagante etc.) și să încerci să te concentrezi pe ceea ce urmează. Numai așa vei putea face față cu succes acestei etape nefericite din viața ta.

Sursa: www.acasa.ro

Distribuie articolul: