Vor exista mereu întrebări care te macină și la care nu vei găsi mereu sau imediat răspuns. Uneori, răspunsurile pe care le vei căpăta nu te vor satisface în totalitate, mai ales dacă nu sunt oferite de către specialist. Când este vorba despre viața sexuală, cu atât mai important este să-ți lămurești neclaritațile astfel încât viața de cuplu să fie una fericită. Iată 4 întrebări arzătoare despre sex la care cauți de mult răspunsuri: 1. De ce nu înțeleg femeile masturbarea?
Exist încă idei preconcepute despre cei care nu se întâlnesc cu cineva, indiferent dacă sunt bărbați sau femei. Dar a fi singur și a te masturba nu e neapărat ceva rău, atât timp cât nu se exagerează cu asta. În general iubiții/iubitele vin și pleacă, dar tu te vei avea tot timpul la dispoziție. Masturbarea este o modalitate de a-ți explora corpul, de a înțelege anumite mecanisme și manifestări, fără a avea stresul de a satisface pe altcineva în același timp. – Rachel Venning și Claire Cavanah – detinatoarele unui magazin de jucării sexuale pentru femei.

2. Poți fi fericit fără sex?
Când un cuplu care nu a avut deloc o viață sexuală împlinită și brusc partenerii încep să se înțeleagă în pat, se vede diferența: râd mai mult, vorbesc mai mult, se vede o afecțiune fizică între ei. Pe de altă parte, sunt femei care nu sunt chiar atât de doritoare de sex. Sunt multe cupluri foarte legate, foarte devotate în care nu există sex deloc sau foarte puțin. Dacă vorbim despre femeile singure, ele își doresc mai mult un partener afectiv decât un partener de sex. Așa se și explică faptul că multe femei singure sunt extrem de fericite, chiar dacă nu fac sex.


3. Te mai poți bucura de sex la vârsta a doua?

E adevarat, sexul la 50 de ani nu mai este la fel ca la 20. La această vârstă bărbații se confruntă cu schimbări fiziologice și hormonale care afectează dorința sexuală. Unii dintre ei pot avea probleme erectile, înaintea sau în timpul actului sexual. Totuși dacă te obișnuiești cu ideea, ești legat de partener, aveți o comunicare bună și vă înțelegeți și sprijiniți reciproc, este foarte ușor să treci peste aceste probleme și să te bucuri de sex. Dacă nu mai există nici o “scânteie” între parteneri, este timpul să “îngropați” cum se cuvine relațiile sexuale și să vă bucurați unul de celălalt ca niște vechi și buni amici.

4. Care este cea mai des întâlnită fantezie erotică?
Există două cele mai întâlnite fantezii erotice. Una implică sexul în trei sau mai mulți parteneri, de preferință necunoscuți. Acest lucru denotă dorința de a aduce ceva nou în viața sexuală a cuplului, nu neapărat un nou partener, ci ceva care să condimenteze relația. A doua fantezie, ține de dorința fiecăruia de a fi “dominat” sau “dominator”.

sursa: sfatulparintilor.ro 

Distribuie articolul: