Chiar dacă ai găsit persoana ideală pentru tine, acest lucru nu îţi garantează că relaţia voastră va fi una perfectă. Orice fel de relaţie trebuie să fie susţinută cu eforturi din partea ambilor parteneri, aşa că nu miza pe ideea că este suficient să aveţi foarte multe lucruri în comun şi să beneficiaţi de o chimie extraordinară.

Află care sunt ingredientele unei relaţii perfecte şi condimentează-ţi viaţa alături de partener cu cele mai plăcute şi benefice gesturi.

1. Comunicarea eficientă

Atât în relaţia cu partenerul, cât şi în cele cu prietenii, cu rudele sau cu colegii de serviciu este foarte important să ştii să livrezi informaţia.

În primul rând, optează pentru o abordare calmă şi politicoasă, pe care s-o însoţeşti cu recompense, atunci când vrei să ceri ceva. Nu este vorba de apel la şantaj, ci la motivare a celeilalte persoane prin gesturi care să-l încurajeze să răspundă cerinţelor tale.

În al doilea rând, alege-ţi momentul potrivit atunci când vrei să-i comunici un gând. Nu te lăsa pradă emoţiilor, fie ele pozitive sau negative şi aşteaptă să te linişteşti înainte de a-i spune ceva.

2. Timpul petrecut împreună

Este foarte important să îţi faci timp pentru partenerul tău. O relaţie poate fi comparată cu o grădină cu flori. Pentru ca florile să crească şi să-şi deschidă bobocii, au nevoie de soare, de un sol sănătos şi de apă.

Udă grădina relaţiei tale în fiecare zi şi găseşte-ţi timp să faci lucruri împreună cu iubitul tău. Asta vă va ajuta să rămâneţi apropiaţi şi atenţi la nevoile pe care le aveţi.

Mai mult de atât, nu rişti să pierzi informaţii preţioase despre celălat şi eşti mereu la curent cu lucrurile care i se întâmplă şi cu emoţiile pe care le are în legătura cu acestea.

3. Încrederea reciprocă

Câştigă-i încrederea şi nu îi înşela aşteptările în această privinţă. Acordă-i, la rândul tău, posibilitatea să fie sincer şi deschis în faţa ta. Nicio relaţie nu poate fi frumoasă şi sănătoasă dacă este lipsită de încredere.

Încrederea reciprocă dă stabilitate unei relaţii. Este foarte uşor s-o pierzi şi infiorător de dificil să o reclădeşti, aşa că ideal ar fi să o păstrezi. Şi nu poţi face acest lucru decât fiind onestă faţă de partenerul tău.

Cât despre reciprocitate, fereşte-te de încercările de a-ţi controla partenerul. Nu este plăcut pentru nimeni să fie privit cu suspiciune, aşa că nu face greşeala să devii anxioasa sau paranoică în ceea ce îl priveşte pe iubitul tău. Nu doar ca îl vei răni în acest fel şi te vei stresa şi tu, dar o relaţie posesivă se poate transforma într-una toxică.

4. Compasiunea şi empatia

Este extrem de important să îl inţelegi pe cel de lângă tine, să-i observi zbaterile şi să îi arăţi că îţi pasă ce simte, sa îl ajuţi în măsura în care poţi cu sfaturi sau cu soluţii la problemele sale, dar mai ales să fii prezentă şi să-i poţi oferi un umăr pe care să plângă.

Sprijinul reciproc şi empatia sunt esenţiale într-o relaţie. Spune-i sau arată-i prin gesturile tale că nu îţi sunt indiferente problemele şi stările lui şi transmite-i energia ta pozitivă atunci când are nevoie.

Distribuie articolul: