Se consideră că râsul are proprietăți de vindecare. Recent, oamenii de știință au descoperit cât de lung trebuie să râdem, pentru a ne îmbunătăți sănătatea, anunță presa rusă.

Experții americani în psihosomatică au constatat că râsul trebuie să aibă o durată de cel puțin 30 minute pe zi. Râzând îndelung, ne îmbunătățim calitatea somnului, depășim mai ușor stresul, se normalizeză activitatea inimii, a ficatului și a plămânilor.

„Râsul ne va salva viața, acest fapt este confirmat de practicile clinice. Persoanele mai pozitive au șanse mai mari în muncă și în relațiile cu ceilalți. Râsul stimulează sistemul imunitar și provoacă o explozie de adrenalină și dopamină. În același timp, acesta activează mecanismul de eliberare a endorfinelor și enkephalinelor”, a declarat directorul de științe psihologice din Milano, Claudio Mencacci.

În pofida tuturor beneficiilor râsului, statisticile arată că oamenii moderni râd mai puțin decît strămoșii lor. În urma unui sondaj făcut de ziarul italian Corriere della Sera, s-a constatat că 50 de ani în urmă oamenii râdeau aproximativ 15 minute pe zi, pe când astăzi aceleiași activități îi sunt acordate doar 5 minute.

Distribuie articolul: