Fiecare femeie se mândrește cu tipul de păr pe care i l-a oferit natura. Uneori, însă, este greu să decidem ce acțiuni dăunează sănătății acestuia și de ce acțiuni duce lipsă podoaba noastră capilară. Îți oferim 30 de reguli simple care pot contribui la creșterea și îngrijirea corectă a părului, în funcție de tipul tău indidivual.

Sunt greşeli aparent inofensive, dar care pot face o diferenţă uriaşă când vine vorba de prospeţimea şi siguranţa alimentelor. – See more at: http://www.obiectiv.info/toata-lumea-face-aceste-greseli-cum-sa-aranjezi-corect-alimentele-in-frigider_40326.html#sthash.qpy8TmOX.dpuf

Alimentație corespunzătoare

La fel ca în cazul sănătății pielii, hrănirea părului trebuie să aibă loc și ”pe interior”. Ai grijă să consumi alimente bogate în proteine, zinc și fier – substanțe care asigură creșterea firelor de păr. Consumă carne, fructe de mare, verdeață, nuci și avocado.

Somn odihnitor

Părul, la fel ca și tenul, este un bun indicator al calității somnului. În plus, atunci când nu poți dormi și te rotești, firele de păr se încâlcesc, se electrizează și manifestă un risc sporit de cădere. O ”doză” regulată de jogging te poate scăpa de problema insomniei.

Spălarea părului

Dacă ai păr lung, acesta riscă să se încâlcească în timpul spălării. Pentru păr lung, stiliștii recomandă spălarea pe părți. Începe cu scalpul, continuă cu mijlocul firelor de păr și termină cu vârfurile, care nu trebuie ignorate.

Strălucire de milioane

Un păr mat este semnul clătirii insuficiente. Strălucirea și finețea dispare atunci când pe suprafața firelor de păr rămân depuneri de șampon și balsam. Se recomandă clătirea zilnică a părului cu apă amestecată cu suc de lămâie. Această soluție va distruge și spăla toate impuritățile care atentează la sănătatea părului tău.

Naturalețe

Este mai sănătos să utilizezi uscătorul de păr, dacă lași părul să se usuce, un pic, de la sine. Părul ud se deteriorează foarte ușor. Piaptănă părul ud începând de la capete, apoi, peste 15 minute, conectează uscătorul de păr.

Ai grijă la temperaturile înalte

De fiecare dată când utilizezi uscătorul de păr sau aparatul de îndreptat, utilizează soluții de protecție contra arsurilor. Acestea vor ajuta părului să-și păstreze umeditatea.

Fixativul

Utilizează fixative de păr cu ingrediente naturale.

Volumul părului

Dacă părul tău nu este voluminos, nu te întrista. Aplică o soluție de sporire a volumului, apoi usucă și piaptănă părul stând cu capul aplecat.

Usucă părul ca un adevărat profesionist

Pentru o îndreptare adecvată, usucă părul pe părți. Începe cu bretonul, apoi usucă celelalte zone de păr, pornind de la rădăcini, spre capete, evident, utilizând pieptenele.

Nu schimba șamponul foarte des

Este un mit faptul că o dată la câteva săptămâni, șamponul devine ineficient și trebuie schimbat. Dacă ai găsit șamponul și balsamul care convine cu adevărat părului tău, nu te grăbi să-l schimbi pe un altul.

Evită șamponul cu silicon

Dacă practici spălarea zilnică a părului, evită utilizarea șamponului cu conținut de silicon, deoarece această substanță se clătește foarte greu de pe suprafața părului. Utilizează un șampon din plante naturale.

Hidratare permanentă

Pe lângă faptul că trebuie să bei multă apă, pentru a menține inclusiv sănătatea părului, trebuie să utilizezi și soluții care nu permit uscarea acestuia, atunci când ești expusă la vânt ori soare.

Capete despicate

Foarfeca nu este unica armă de luptă contra capetelor despicate. Te pot ajuta, în acest sens, și loțiunile care îndreaptă și calmează vârfurile despicate ale firelor de păr.

Uleiuri naturale

Pentru ca părul tău să arate, în fiecare zi, ca după coafor, utilizează un șampon sau un balsam de păr, care conține uleiuri naturale, de plante. Măștile cu astfel de uleiuri, aplicate în fiecare săptămână, vor hrăni părul până în profunzime.

Respectă-ți tipul individual de păr

Exclude varianta îngrijirii șablonizate a părului. Pentru părul gras, este contraindicat șamponul hidratant, la fel cum, pentru părul subțire, șamponul pentru volum îți face podoaba capilară ”de necontrolat”.

Clătirea cu apă rece

Dacă, după fiecare spălare, îți vei clăti părul cu apă rece, acesta va străluci mai puternic. Apa rece netezește firele de păr și le conferă strălucire mătăsoasă.

Electrizarea părului

Dacă părul tău se electrizează frecvent, nu ezita să cumperi un spray cu efect antistatic.

Doză moderată

Toarnă în palmă atâta șampon, căt să nu dăuneze scalpului tău. Volumul recomandat este o ”bulă de șampon” de mărimea unei nuci.

Spălare zilnică

Dacă îți speli părul în fiecare zi, șamponarea dublă este periculoasă.

Măștile hrănitoare

Părul adoră când este hrănit cu măști naturale. Atunci când le aplici, însă, nu uita să îmbraci un celofan care va reține căldura înăuntru, sporind efectul hidratant al măștii.

Masaj pentru creștere

Mișcările circulare, cu vârful degetelor, pe suprafața scalpului, vor contribui la creșterea rapidă a firelor de păr. Masajul scalpului trebuie practicat zilnic, pe toată suprafața scalpului.

Uscătorul de păr, cu ioni

Acest aparat economisește energia cu până la 60%. Pe lângă asta, ferește părul de electrizare și nu-l arde.

Vârsta și culoarea părului

Se recomandă ca, odată cu apariția firelor de păr albe, să-ți vopsești părul cu 1-2 tonuri mai deschise. Acest detaliu îți va conferi efectul unui ten mai tânăr și mai ferm.

Ceai pentru păr

Dacă simți că scalpul tău suferă anumite schimbări negative, utilizează ceaiul pe care îl ai la îndemână în bucătărie pentru a clăti părul de două ori pe săptămână.

Îndreptarea frecventă

Probabil știi că este contraindicată îndreptarea părului cu unul și același aparat de fiecare dată. Îndreaptă-l mai rar pe cale artificială: cumpără-ți un balsam care îndreaptă părul și schimbă-ți coafura, în funcție de cât de voluminos iese.

Vitamina C

Această vitamină este esențială pentru ca firele de păr să nu se rupă. Consumă mai multe citrice și legume care conțin anume această vitamină.

Protejează părul de razele solare

Spray-ul de protecție va contribui nu doar la prevenirea deshidratării părului, ci și la evitarea unei supraîncălziri care dăunează nespus firelor de păr. În perioada caldă a anului, utilizează accesorii care te feresc de contactul direct cu razele solare!

 Surse foto: www.stylehoster.com, stuffpoint.com, beautybook.pl, makemyhairgrowfaster.org, www.ehow.com,medlive.hotnews.ro

Distribuie articolul: