Weekendul petrecut la teatru este un weekend reușit! Actorii Teatrului Național Eugene Ionesco ne invită să petrecem frumos acest sfârșit de săptămână! Emoțiile pozitive sunt garantate!

FIȚI SĂNĂTOS, DOMNULE!

Vineri, 14 ianuarie, ora 18.30

#comedie +16 de Pierre CHESNOT / marca Petru VUTCĂRĂU

 Un romancier bogat este răpus de un atac de cord. Testamentul nu a fost încă deschis, iar moștenitorii lacomi și nefericiți dau tonul acestui vodevil pe cât de comic, pe atât de feroce. O menajeră pe cât de inocentă pe atât de hilară, o tânără văduvă care se bucură repede, o fiică căsătorită cu un ginere fals, un vecin care vrea să profite de situație pentru a-și mări apartamentul, un antreprenor de pompe funebre enervat și un bancher sunt toate personaje cinice și amuzante care fac un cerc vesel și interesat în jurul unui sicriu care încă nu a fost închis… cu un mort… care nu este chiar atât de mort!

Link către bilete

„OSCAR ȘI TANTI ROZ”

Sâmbătă, 15 ianuarie, ora 18.30

#dramă +10 /de Eric-Emmanuel Schmitt/ Regia: Petru Vutcărău

Oscar, un băiat de 10 ani, bolnav de leucemie își petrece în spital ultimele 12 zile din viața sa. Chiar dacă nimeni nu are curajul să i-o spună în faţă, băiatul ştie că va muri. Singura care-i intră în voie este Tanti Roz, o infirmieră bătrână, neîntrecută în născocit poveşti moderne, adevărate lecţii de viaţă. Ea îi dă copilului ideea să trăiască fiecare zi ca şi cum ar fi zece ani şi-l învaţă să-i scrie epistole lui Dumnezeu ca să se simtă mai puţin singur. Întregul spectacol este un vârtej de emoții amestecate: revoltă și resemnare în același timp, regret, iubire, speranță, durere, furie și înțelegere. Toate acestea se manifestă de multe ori asupra persoanelor din jurul lui Oscar, însă adevăratul destinatar este, de fapt, destinul.

Tanti Roz – Ala MENȘICOV

Oscar – Silviu BOINCEANU

Tatăl lui Oscar – Laurenţiu VUTCĂRĂU

Doctorul Duserdolff – Andrei SOCHIRCĂ

Mama lui Oscar – Tatiana MANOIL

Peggy Blue – Valeria GARȚAN

Mama lui Peggy Blue – Iulia BORDEIANU/ Iuliana VORNICESCU

Tatăl lui Peggy Blue – Stanislav COTROBAI

Rezidenți: Natalia PRODAN, Anatol GUZIC, Doina ARVAT, Cristi-Ioan VLAD, Maxim CHIRIAC, Bogdan BÎTLAN.

Durata spectacolului: 2 ore, fără pauză

Link către bilete

„IUBIREA LA PROȘTI”

Duminică, 16 ianuarie, ora 17.30

#comedieromantică +16/ de Francis Veber /Regia: M. Chris Nedeea

O comedie franceză, cu umor rafinat și replici explozive, unde situațiile absurde și confuziile amuzante se țin în lanț. Regizată de M. Chris Nedeea (România), după un text de Francis Veber.

Pierre, directorul unei edituri franceze, are obiceiul de a participa la dinee cu proşti, un fel de petreceri burgheze la care invitaţii vin însoţiţi de un „prost” spectaculos, care nu ştie că îi revine onoarea şi plăcerea de a fi bătaia de joc a participanţilor la dineu preţ de o seară. În seara cu pricina, Pierre se îmbolnăveşte şi nu mai merge la dineu, unde era aşteptat împreună cu François Pignon, un jovial şi binevoitor conţopist, pasionat de modele în miniatură din chibrituri, care urma să joace rolul prostului. Şi îl joacă, dar nu la dineu, ci acasă la Pierre, unde totul devine imprevizibil, totul se încurcă, înaintând spre un deznodământ în efect de domino.

Pierre – Anatol GUZIC

Christine – Tatiana MANOIL

Archambaud – Laurențiu VUTCĂRĂU / Petru DRAGANCEA

François – Gheorghe PIETRARU

Leblanc – Maxim CHIRIAC

Marlène – Doina ARVAT

Cheval – Stanislav COTROBAI

Pascal – Bogdan BÎTLAN/ Ioan-Cristi VLAD

Charloutte, Centralista- Natalia PRODAN

Bernard, Polițistul –Denis DIMITRIU

Durata spectacolului: 130 minute ( cu o pauză)

Link către bilete