Iarna a plecat, în sfârșit! Iar asta înseamnă că tu ai nevoie de schimbare – îmbrăcăminte mai finuță, încălțăminte mai ușoară, dar și câteva momente importante pentru îngrijirea tenului. Ca tenul tău să arate impecabil primăvara aceasta, urmează câteva reguli importante. Organizează-ţi trusa de produsele cosmetice
E foarte ușor de uitat când au fost cumpărate produsele cosmetice și care este timpul lor de păstrare, dar această nepăsare poate cauza alergii și probleme. Ar fi bine ca tu să notezi pe fiecare produs data cumpărării. La fel de important este şi faptul că nu e igienic să foloseşti produsele cosmetice a altor persoane.

Înlocuiește crema de iarnă cu una mai ușoară
În dependenţă de ten, iarna, de obicei, folosim o cremă hrănitoare. Cu venirea primăverii și a temperaturilor mai înalte, încearcă să înlocuiești crema hrănitoare pe una hidratantă, matifiantă.
O altă opţiune ar fi fonul de ten pe baza de apă, deoarece arată mult mai natural și finuț.

Consultă cosmetologul
Pentru un început de sezon nou, e indicat să faci o consultație şi o procedură la cosmetolog. Vizita la specialist te-ar putea ajuta să găseşti anumite probleme, de care nici nu bănuiai că le ai. Împreună, puteţi alege o rutină nouă de îngrijire casnică, mai convenabilă pentru tine.

Dacă nu reușești să mergi la specialist din mai multe motive, tratează-te singură acasă, cu o mască specifică tenului tău. Dacă ai deja o mască cumpărată, nu ai de cât să o foloseşti cât mai rapid. Dar dacă eşti o persoană care crede în organic şi natural, atunci creează şi aplică una din următoarele măşti:

Pentru piele uscată – împrospătează şi hidratează: se amestecă 2 linguri de brânză de vaci, două linguri de miere, 2 linguri de suc de lămâie.

Pentru piele combinată – îndepărtează comedoanele şi punctele negre: se amestecă 2 linguri de suc de roşii cu 1 linguriță de miere. Rezultatul va fi uimitor.

Pentru piele matură – îmbunătățește apariția ridurilor, tonifică: se stoarce sucul unei jumătăţi de grapefruit și se adaugă 2-3 linguri de făină în el. Apoi, se adaugă iaurt până când se obține un amestec omogen.

Orice mască se aplică pe faţa curată și exfoliată. După 20-30 minute, masca se înlătură cu apă călduță. Apoi, se aplică o cremă corespunzătoare tipului pielii. Masca poate fi aplicată de 2 ori pe săptămână.

Rețineţi: cea mai eficientă procedură pentru îngrijirea tenului este prevenirea îmbolnăvirii!

Savurați frumosul!

Pentru revista PentruEa, 
cosmetologul Ana Mihalache

Distribuie articolul: