Peste 52.21% dintre utilizatorii de internet din Republica Moldova îi constituie femeile, informează Agora. În contextul acestei statistici, dar și în contextul digitalizării sferelor sociale, fiecare femeie care educă un copil de până la 6 ani, poate fi numită pe deplin ca și fiind o digital-mama. Pentru că aplicațiile pentru smartphone-uri devin tot mai la îndemâna mămicilor, le recomandăm mămicilor însărcinate câteva aplicații pentru smartphone-uri, care le pot ușura viața și le pot răspunde la multe întrebări.

Sprout

Este considerată ca deținând întâietatea în răspunsurile legate de graviditate, naștere și creșterea copiilor. Sprout este o aplicație care s-a născut din eforturile colective ale mămicilor însărcinate și ale medicilor. Bunăoară, este aplicația pentru gadgeturi, care o ajută pe o mămică însărcinată să monitorizeze fiecare schimbare din organismul său și al făcutului, dezvăluind și motivele acestor schimbări. Aplicația permite o analiză de ansamblu a cronologiei sarcinii, amintindu-i viitoarei mămici despre analizele pe care trebuie să le facă, despre procedurile de care are nevoie, dar și despre obiectele necesare pentru geanta pe care trebuie să o ia cu sine la maternitate. 

Foods to Avoid When Pregnant

Este aplicația prin care o viitoare mămică își poate răspunde la întrebările legate de alimentație. Atunci când vrei să mănânci un aliment, trebuie mai întâi să-l cauți în baza de date a aplicației, pentru a afla dacă este sau nu inofensiv acesta pentru sănătatea fătului. 

Aplicația este foarte bună pentru gravidele care au nevoie de ajutor atunci când gătesc. Aceasta poate împărți produsele pe categorii și subcategorii, care te ajută nu doar să gătești, dar și să ai grijă de ceea ce cumperi, atunci când mergi la supermarket sau vrei să faci o comandă la restaurant. Este o aplicație concepută pentru Apple. Pentru telefoane cu sistemul de operare Android, există o aplicație analoagă – Pregnancy Food Guide.

Yoga Mama

Se știe că în timpul sarcinii, organismul femeii produce un surplus de relaxin – hormonul care face organismul mult mai flexibil. Asta nu înseamnă că femeile însărcinate trebuie să fie hiperactive, pentru că astfel, pot prejudicia sănătatea bebelușului. Femeile însărcinate pot practica yoga, iar în ajutorul lor vine aplicația mobilă Yoga Mama. Aplicația propune exerciții de relaxare și de respirație. 

Yoga Mama este aplicația care vă poate ajuta să efectuați un întreg antrenament, care poate dura și o oră. Avantajul aplicației se trage din faptul că poate fi lansată atunci când viitoarea mămică găsește o oră liberă, în care se poate retrage, ca să-și „încarce bateriile”.

Foto: vimeo.compregnancytips.orgmercedesyoga.com

Distribuie articolul: