Pregătirile pentru etapa națională a Concursului Internaţional Eurovision Song Contest 2018, pe ultima sută de metri. Membrii Comitetului de organizare a show-ului au verificat dosarele depuse de participanți. Astfel, din cei 28 de interpreți, care și-au exprimat intenția de a concura pentru un bilet în Portugalia, au fost selectați 27.

Un participant nu a întrunit condițiile stipulate în Regulamentul concursului. Este vorba despre Pelageya Stefoglo, care a evoluat în cadrul audițiilor live din Belarusi. Mai mult, concursul de la Minsk s-a desfășurat după ce a fost anunțată perioada de înscriere în Republica Moldova și publicate condițiile de participare. În cazul altor doi interpreți înscriși în competiție, și anume Sasha Bognibov și Sandy C & Aaron Sibley, numele cărora a figurat pe un site de selectare a participanților din San Marino, s-a decis acceptarea acestora în concurs. Membrii Comitetului de organizare și-au motivat decizia prin faptul că acești doi interpreți și-au plasat cover-urile pe site înainte să fie cunoscute prevederile Regulamentului național.

Membrii Comitetului de organizare au mai decis că audițiile LIVE pieselor înscrise în selecția națională a concursului „Eurovision 2018 se vor desfășura în data de 24 ianuarie. Un juriu format din profesioniști din domeniu va evalua prestația vocală a concurenților.

Amintim că, interpreţi din 42 de state, inclusiv din Republica Moldova, își vor prezenta piesele la Eurovision Song Contest 2018. Competiția muzicală a anului se va desfăşura în Lisabona, Portugalia și, tradițional, va fi transmisă în direct de Moldova 1.

Vezi și: O piesă a celebrului Filip Kirkorov ne-ar putea reprezenta anul acesta la Eurovision 2018

Distribuie articolul: