Vorbim foarte mult despre filmele în care actorii au roluri extraordinare și le interpretează foarte bine, noi însă prin intermediul revistei Glamour am decis să vă arătăm că și actrițele sunt la fel de superbe în câteva filme care au luat cele mai mari încasări din istoria cinematografiei. Vezi mai jos care sunt acestea.

25. Filmul: „Enchanted” (2007)
Actrița: Amy Adams
Brut: 340,500,000 de dolari
A încasat un pic mai mult decât: „300: Rise of an Empire”
A încasat un pic mai puțin decât: „The maze runner/Captiv în Labirint”

Enchanted
O poveste clasică Disney se interpătrunde în lumea New-York-ului din zilele noastre, într-un basm despre o prințesă din ținutul Andalasia, ajunge în orașul modern, deoarece a fost blestemată de o regină malefică. La scurt timp după sosirea sa, Prințesa Giselle să își schimbe părerile despre viață și iubire, acestea după ce întâlnește un avocat chipeș. Dacă te-am intrigat, vizionează filmul, e magnific.

24. Filmul: „Wanted” (2008)
Actrița: Angelina Jolie
Brut: 341,400,000 de dolari
A încasat un pic mai mult decât: „The maze runner/Captiv în Labirint”
A încasat un pic mai puțin decât: „The Flintstones/Familia Flintstone”

Angelina Jolie - Wanted

Tânărul de 25 ani pe nume Wes poate fi caracterizat drept o persoană leneșă si cu un viitor destul de sumbru. Șeful îl critică constant, prietena îl ignoră, iar prietenii lipsesc. Nu prea avea alte alternative decât să-și continue rutina de zi cu zi pănă la bătrânețe. Însă totul s-a schimbat când a întalnit-o pe Fox. După ce tatăl său vitreg e omorât, frumoasa Fox îl înscrie pe Wes într-o societate secretă, the Fraternity,unde este antrenat pentru a-și răzbuna moartea părintelui.

23. Filmul: „Pocahontas” (1995)
Actrița: Irene Bedard (voce)
Brut: 346,100,000 dolari
A încasat un pic mai mult decât: „Cum a furat Grinch Crăciunul”
A încasat un pic mai puțin decât: „I, Robot”

pocahontas

Povestea ne poartă la începutul secolului al 17-lea, când coloniştii europeni iau cu asalt Lumea Nouă. În numele noii puteri autoproclamate, pentru a-i îndrepta pe “sălbatici”, populaţia “civilizatoare” le pustieşte nu doar bogăţiile naturale, ci şi moştenirea culturală. Astfel începe şi povestea frumoasei Pocahontas

22. Filmul: „Notting Hill” (1999)
Actrița: Julia Roberts
Brut: 363,900,000 de dolari
A încasat un pic mai mult decât: „A Bug’s Life/Aventuri la firul ierbii”
A încasat un pic mai puțin decât: „ Die Hard: With a Vengeance”

notting-hill

William Thacker (HUGH GRANT) locuieşte în Notting Hill, un binecunoscut cartier din vestul Londrei. Divorţat, crede că trece printr-o perioadă ciudată a vieţii lui – îşi împarte locuinţa cu un galez bizar şi bărbos, pe nume Spike (RHYS IFANS), şi este propietarul unei obscure librării cu cărţi de călătorie, situată pe Portobello Road, strada comercială din inima cartierului Notting Hill.

21. Filmul: „Gone Girl” (2014)
Actrița: Rosamund Pike
Brut: 368,100,000  de dolari
A încasat un pic mai mult decât: „Shark Tale”
A încasat un pic mai puțin decât: „Hitch”

gone-girl
Ben Affleck este Nick Dunne, soţ fericit şi împlinit. La cea de-a cincea aniversare a căsătoriei sale cu Amy (Rosamund Pike), viaţa sa ia o întorsătură tragică, căci Amy dispare fără urmă din locuinţa lor de pe râul Mississippi. Asaltat de presă, poliţie şi de către părinţii lui Amy, Nick pare să afişeze un comportament ciudat, alimentat de minciuni şi atitudini inadecvate. Acuzaţiile se strâng împotriva lui Nick, iar aproape fiecare cuplu din oraş începe să se întrebe cât de bine îşi cunoaşte partenerul sau partenera de viaţă. Ajutat doar de sora sa vitregă, Margo, Nick încearcă să îşi dovedească nevinovăţia. Dar cum poate fi totuşi explicată dispariţia lui Amy?

20. Filmul: „Twilight” (2008)
Actrița: Kristen Stewart
Brut: 392,600,000 de dolari
A încasat un pic mai mult decât: „Lupul de pe Wall Street”
A încasat un pic mai puțin decât: „Grease”

twilight

Nominalizat la 11 categorii de premii,Saga Amurg: Zori de Zi – Partea 2 a primit Zmeura de Aur pentru cel mai prost film al anului, cea mai proasta actrita in rol principal (Kristen Stewart, premiata in aceasta categorie si pentru rolul din “Snow White and the Huntsman”), cel mai prost actor in rol secundar (Taylor Lautner), cea mai proasta distributie, cea mai proasta regie (Bill Condon), cel mai prost remake/ cea mai proasta continuare si cel mai prost cuplu pe marele ecran (Mackenzie Foy si Taylor Lautner). Niciunul dintre castigatori nu a venit sa-si ridice premiul in acest an.

19. Filmul: „Snow White and the Huntsman” (2012)
Actrița: Kristen Stewart
Brut: 396,600,000 de dolari
A încasat un pic mai mult decât: „Grease”
A încasat un pic mai puțin decât: „Cenușăreasa”

snow-white-and-the-huntsman-1024
Filmul porneşte de la ideea de bază a basmului Albă ca Zăpada, dar personajele principale evoluează şi au o mulţime de caracteristici noi. Regina cea Rea o ţine prizonieră pe Albă ca Zăpada vreme de 11 ani, timp în care fata îşi pierde toată inocenţa şi vrea să se descurce singură în viaţă. Când reuşeşte să evadeze, pe urmele prinţesei e pus Vânătorul, un bărbat acrit, dar foarte destoinic. El şi-a pierdut nevasta, speranţa şi încrederea, dar, în schimb, a devenit un foarte bun luptător, care se descurcă în sălbăticie ca nimeni altul. Doar vizionând acest film vei ști finalul.

18. Filmul: „Cinderella” (2015)
Actrița: Lily James
Brut: 397,300,000 de dolari
A încasat un pic mai mult decât: „Albă ca Zăpada și Războinicul Vânător”
A încasat un pic mai puțin decât: „Misiune Imposibilă III”

Cenusareasa
Când tatăl ei moare, frumoasa Ella are parte numai de necazuri din partea mamei ei vitrege. Transformată în slujnică şi cu numele schimbat în Cenuşăreasa, fata ar putea uşor să-şi piardă speranţa, dar ţine la sfatul primit de la mama ei pe patul de moarte, „fii bună şi ai curaj”. Viaţa Cenuşăresei se schimbă o dată pentru totdeauna când în pădure dă peste un străin chipeş, despre care habar nu are că este chiar prinţul regatului.

17. Filmul: „Sex and the City” (2008)
Actrița: Sarah Jessica Parker ( dar și Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon)
Brut: 415,300,000 de dolari
A încasat un pic mai mult decât: „Wolverine”
A încasat un pic mai puțin decât: „Cronicile din Narnia: Călătorie pe mare cu Zori-de-Zi”

Sex-and-the-City
Într-o adaptare pentru marile ecrane a serialului omonim produs de HBO, „Sex and the City: The Movie” surprinde aventurile din Manhattan ale celor patru personaje principale – Carrie, Samantha, Charlotte si Miranda, după patru ani de la evenimentele petrecute în ultimul episod al serialului tv. Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis și Cynthia Nixon revin în rolurile care le-au consacrat, iar Michael Patrick King, directorul executiv al serialului, semnează scenariul și regia filmului.

16. Filmul: „Beauty and the Beast” (1991)
Actrița: Paige O’Hara (voce)
Brut: 425 milioane de dolari
A încasat un pic mai mult decât: „Cel care dansează cu lupii”
A încasat un pic mai puțin decât: „Django Unchained”

Beauty-and-the-Beast
Belle este o tânară fată, căreia nu-i place viața pe care o duce în micul orășel din Franța. Greșeala făcută de tatăl fetei, pe nume Maurice, va face ca fiica acestuia să se întâlnească cu Bestia. Acest monstru este un prinț asupra căruia fusese aruncată o vrajă, iar el nu mai putea iubi. Cu timpul între cei doi se înfiripă o prietenie frumoasă. O poveste clasică în care dragostea găsește întotdeauna o cale să se strecoare în inimile celor care nici nu se așteaptă.

15. Filmul: „Lucy” (2014)
Actrița: Scarlett Johansson
Brut: 458,900,000 de dolari
A încasat un pic mai mult decât: „Misiune Imposibila”
A încasat un pic mai puțin decât: „X-Men: The Last Stand”

lucy
Acum, Besson, regizorul acestei pelicule, ne-o prezintă pe Scarlett Johansson în „Lucy”, un thriller de acțiune despre o femeie care e prinsă accidental într-o afacere periculoasă care se întoarce împotriva celor care au răpit-o și care o transformă într-o mașinărie de luptă nemiloasă, evoluată dincolo de puterea de înțelegere omenească.

14. Filmul: „Brave” (2012)
Actrița: Kelly MacDonald (voce)
Brut: 539 milioane de dolari
A încasat un pic mai mult decât: „Empire Strikes Back”
A încasat un pic mai puțin decât: „Al Doilea Război Mondial Z”

brave

„Neînfricata/Brave” este o poveste animată spusă cu haz şi cu un accent scoţian fermecător, care va fascina spectatorii de toate vârstele şi îi va purta pe frumoasele meleaguri ale Scoţiei, unde vor trăi, alături de încăpătânata, războinica şi rebela prinţesă Merida, o aventură de neuitat.

13. Filmul: „Fifty Shades of Grey” (2015)
Actrița: Dakota Johnson
Brut: 566,100,000 de dolari
A încasat un pic mai mult decât: „The Smurfs”
A încasat un pic mai puțin decât: „Night at the Museum”

Fifty_Shades_of_Grey

Anastasia Steele, studentă la filologie, îi ia un interviu lui Christian Grey, un tânăr om de afaceri de succes, pe care îl găseşte foarte atractiv şi de-a dreptul intimidant. Retrasă şi interiorizată, Ana este şocată să constate că, pentru prima dată în viaţă, este atrasă puternic de cineva. Christian o avertizează că trebuie să stea departe de el, iar ea nu face decât să-l dorească şi mai tare. Dar când descoperă gusturile erotice speciale ale acestuia, începe să ezite: dincolo de şarmul şi succesul de care se bucură, Christian Grey este un bărbat tulburat de demoni ascunşi şi ghidat de o excesivă nevoie de a-i controla pe ceilalţi.

12. Filmul: „Tangled” (2010)
Actrița: Mandy Moore (voce)
Brut: 591,800,000 de dolari
A încasat un pic mai mult decât: „War of the Worlds”
A încasat un pic mai puțin decât: „Casino Royale”

Tangled Film
Tangled spunea povestea frumoasei Rapunzel (voce Mandy Moore). Ea a fost rapită de mică și ținută captivă într-un turn timp de 18 ani. Întâlnirea accidentală cu tânărul Flynn (voce Zachary Levi), îi oferă speranța de a evada și de a-și împlini unica dorină. Astfel, cei doi pleacă într-o aventură captivantă alături de un cameleon simpatic pe nume Pascal și urmăriți de calul justițiar, Maximus. Cu ajutorul părului blond de peste 20 de metri și a lui Flynn, Rapunzel trece peste o serie de piedici care îi sunt puse de mama adoptivă sau de tâlharii setoși de galbeni.

11. Filmul: „Mamma Mia!” (2008)
Actrița: Amanda Seyfried
Brut: 609,800,000 de dolari
A încasat un pic mai mult decât: „Viața lui Pi”
A încasat un pic mai puțin decât: „Patimile lui Hristos”

mamma-mia

Filmul de comedie – muzical Mamma Mia se petrece într-un tărâm minunat, spectaculos, pe o insula din Grecia, pe ritmurile melodiilor celor de la ABBA. Sophie Sheridan (Amanda Seyfried) o adolescentă de 20 de ani locuiește cu mama sa, Donna (Meryl Streep), care în trecut a făcut parte din trupa Donna and the Dynamos. Atunci când ea este pe cale să se mărite, ea își dorește ca tatăl ei să o conducă spre altar. Cea mai mare problemă este că nu știe cine este acesta, iar mama sa nu vrea să auda despre asta. Dar ea găsește jurnalul Donnei din anul în care fata s-a născut, invită la nuntă trei barbați. Doar în film poți vedea continuarea.

10. Filmul: „The Hunger Games” (2012)
Actrița: Jennifer Lawrence
Brut: 691,200,000 de dolari
A încasat un pic mai mult decât: „Forrest Gump”
A încasat un pic mai puțin decât: „Mission Impossible: Ghost Protocol”

The_Hunger_Games
Inspirat din romanele cu acelaşi titlu ale autoarei Suzanne Collins, thriller-ul SF „The Hunger Games” o are în centrul acţiunii pe Katniss Everdeen, o adolescentă în vârstă de 16 ani, care o substituie pe sora ei mai mică Primrose într-o competiţie transmisă în direct la televizor şi intitulată „Jocurile Foamei”, în care 24 de copii cu vârste cuprinse între 12 ani şi 18 ani sunt constrânşi să devină gladiatori şi să lupte în arenă unii împotriva celorlalţi până la moarte, unul singur dintre ei ieşind învingător şi întorcându-se viu şi nevătămat acasă.

9. Filmul: „The Twilight Saga: Eclipse” (2010)
Actrița: Kristen Stewart
Brut: 698,500,000 de dolari
A încasat un pic mai mult decât: „Mission Impossible: Ghost Protocol”
A încasat un pic mai puțin decât: „Dawn of the Planet of the Apes”

twilight_saga_eclipse
Saga Amurg: Eclipsa sau simplu Eclipsa, (în original The Twilight Saga: Eclipse), este un film fantastic-romantic din 2010, bazat pe romanul lui Stephenie Meyer, Eclipsa, lansat în 2007. Este cel de-al treilea film al seriei Amurg, precedat de Amurg (2008) și Luna nouă (2009).

8. Filmul: „The Twilight Saga: New Moon” (2009)
Actrița: Kristen Stewart
Brut: 709,800,000 dolari
A încasat un pic mai mult decât: „Transformers”
A încasat un pic mai puțin decât: „The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1”

twilight_saga_new_moon_ver12
Filme Online – The Twilight Saga New Moon – Saga Amurg Lună Nouă 2009 Online Subtitrat în română. În Saga Amurg: Lună Nouă, cel de-al doilea film al celebrei serii: Amurg, idila dintre vampir şi o muritoare prinde un nou contur atunci când Bella Swan (Kristen Stewart) se adânceşte în secretele lumii supranaturale – din care îşi doreşte atât de mult să facă parte – numai pentru a se regăsi într-un pericol cu mult mai mare decât înainte.

7. Filmul: „The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1” (2011)
Actrița: Kristen Stewart
Brut: 712,200,000 de dolari
A încasat un pic mai mult decât: „Saga Amurg: Lună Nouă”
A încasat un pic mai puțin de: „Captain America: The Winter Solder”

the-twilight-saga
Fanii au spus că filmul e OK,dar încă au rămas în așteptare. Acest fapt i-a nedumerit cel mai mult. Nu s-au așteptat că vor avea de așteptat din nou, pentru o altă peliculă, partea a II-a.

6. Filmul: „Gravity” (2013)
Actrița: Sandra Bullock
Brut: 716,400,000 de dolari
A încasat un pic mai mult decât: „Captain America: The Winter Solder”
A încasat un pic mai puțin decât: „Up”

gravity
Bullock va interpreta rolul lui Dr. Ryan Stone, un medic foarte bine calificat în domeniul bioingineriei aflat la prima sa misiune în spaţiu alături de veteranul astronaut Matt Kowalsky (Clooney), care se află pentru ultima dată la comanda unei nave înainte de pensionare. Însă în timpul unei misiuni de rutină în afara navetei, se întâmplă un dezastru. Aceasta este distrusă, lăsându-i pe Stone şi Kowalsky complet singuri – legaţi unul de altul şi de nimic altceva.

5. Filmul: „The Hunger Games: Mockingjay” (2014)
Actrița: Jennifer Lawrence
Brut: 752100000 de dolari
A încasat un pic mai mult decât: „X-Men: Days of Future Past”
A încasat un pic mai puțin decât: „Shrek Forever After”

the-hunger-games-mockingjay-part-1-415467l
Katniss se recuperează după extenuantele Jocuri ale Foamei, întrebându-se încontinuu dacă a avut vreun rost surprinzătorul complot împotriva Capitoliului ce a salvat-o de la o moarte sigură. Fără ţel, eroina priveşte cum cei din jur se pregătesc pentru ofensiva ce ar putea distruge o dată pentru totdeauna tirania din Panem şi se lasă fără mult entuziasm prinsă în luptă, devenind simobolul Rezistenţei. Curând, ea se va trezi prinsă într-un pericol mortal.

4. Filmul: „Maleficent” (2014)
Actrița: Angelina Jolie
Brut: 758,400,000 de dolari
A încasat un pic mai mult decât:„ Codul lui Da Vinci”
A încasat un pic mai puțin decât: „Maleficent”

maleficent
Frumoasa şi tânăra Maleficent trăieşte o viaţă idilică în paşnicul ei regat acoperit de păduri, visând că va deveni o puternică zână făcătoare de bine. Asta până într-o zi când armata unui rege invadator îi atacă semenii şi o extraordinară trădare face inima zânei să se transforme în piatră. Setea de răzbunare o împinge pe Maleficent ca, ani mai târziu, să arunce un crunt blestem pe Aurora, fiica succesorului la tron a regelui ce i-a pustiit regatul, dar, pe măsură ce Aurora creşte, vrăjitoarea începe să se întrebe dacă nu cumva aceasta deţine cheia unui viitor paşnic al întregului ţinut.

3. Filmul: The Hunger Games: Catching Fire (2013) 
Actrița: Jennifer Lawrence
Brut: 864 milioane de dolari
A încasat un pic mai mult decât: „Star Wars: Episode III, Revenge of the Sith”
A încasat un pic mai puțin decât: „Stăpânul inelelor: Frăția Inelului

the-hunger-games-catching-fire-833420l
Katniss şi Peeta au câştigat împreună sângeroasele Jocuri ale Foamei, sfidând pentru prima dată în istorie regulile impuse de Capitoliu. Reveniţi în Districtul 12, speră să trăiască în pace. După toate obstacolele peste care au trecut, au câştigat o viaţă sigură şi decentă pentru familile lor. Dar în timp ce Katniss şi Peeta sunt forţaţi să facă Turul Învingătorilor, apar zvonuri cu privire la o revoltă printre locuitorii districtelor. În ochii conducătorilor, ei sunt sursa acestei rebeliuni.

2. Filmul: „Alice in Wonderland”  (2010)
Steaua: Mia Wasikowska
Brut: 1020000000 de dolari
A încasat un pic mai mult decât: „The Hobbit: An Unexpected Journey”
A încasat un pic mai puțin decât: „Star Wars: Episode III, Revenge of the Sith”

alice-o-xu-so-than-tien
Alice în Țara Minunilor este un film de aventuri fantastice, regizat de Tim Burton. Filmul este o continuare a romanelor lui Lewis Carroll, Aventurile lui Alice în Țara Minunilor și Alice în Țara din Oglindă. Filmul folosește o tehnică care combină acțiunea și animația. Mia Wasikowska joacă rolul lui Alice, alături de Johnny Depp în rolul Palarierului Nebun, Helena Bonham Carter ca Regina Roșie și Anne Hathaway ca Regina albă.

1. Filmul: „Frozen” (2013)
Actrița: Kristen Bell și Idina Menzel
Brut: 1270000000 de dolari
A încasat un pic mai mult decât: „Iron Man 3””
A încasat un pic mai puțin decât: „Harry Potter și Talismanele Morții, partea 2”

frozen
Anna, o tânără visatoare, e pe punctul de a porni în aventura vieții ei, alături de Elsa, Crăiasa Zăpezii. Frozen se anunță o poveste care îmbină aventura cu comedia. O profeție malefică face ca un regat întreg să fie prins într-o iarnă veșnică, așa c Anna va trebui să facă echipă cu Kristoff, un îndrazneț om de la munte, într-o călătorie periculoasă pentru a o găsi pe sora sa Elsa. Cu un peisaj desprins parcă de pe Everest, cu creaturi mitice și cu magie ieșind din fiecare colt, Anna și Kristoff se vor lupta cu forțele naturii într-o cursă pentru a-și salva regatul de la înghețul veșnic.

Sursa foto: cinemagia.ro

Distribuie articolul: