Pe data de 24 mai, la Chișinău se desfășoară Conferința Internațională în Intervenția Timpurie în Copilărie cu genericul „ÎMREUNĂ MAI PUTERNICI”. Conferința este organizată de Centrul de Intervenție Precoce „Voinicel” cu scopul de a fortifica managementul sistemului de Intervenție Timpurie în Copilărie (ITC) și de a spori calitatea și sustenabilitatea serviciului centrat pe familie, prin dezvoltarea dialogului intersectorial și împărtășirea bunelor practici. Conferința va puncta necesitățile din domeniul ITC la nivel național pentru furnizarea de servicii ECI în conformitate cu standardele europene de calitate.

 Evenimentul va reuni specialiști de talie internațională din #SUA, #Olanda, #Portugalia, #Norvegia, reprezentanți ai autorităților Naționale de resort, beneficiari, prestatori de servicii ITC și donatori din sector. Totodată se va structura o viziune comună de dezvoltare a serviciului ITC.

 În cele două paneluri de discuții urmează a fi abordate următoarele subiecte:

  • De ce intervenim timpuriu? Primii pași ai dezvoltării ITC în Republica Moldova;
  • Serviciului de ITC în Republica Moldova. Succese și provocări;
  • Crearea sistemului de Stat de instruire în Intervenție Timpurie în Copilărie în Republica Moldova;
  • Experiențe regionale și perspective de dezvoltare a serviciului ITC în raioanele Cahul și Ungheni;
  • Aspecte teoretice și practice în dezvoltarea sistemului de Intervenție Timpurie în Copilărie;
  • Importanța cooperării multisectoriale și asigurarea calității serviciului ITC. Trasarea obiectivelor și acțiunilor comune.

 În plus, conferința este o ocazie foarte bună de a sublinia importanța programelor și serviciilor ECI în asigurarea unei tranziții eficiente și a integrării de calitate a copiilor în instituțiile de învățământ.

Evenimentul se va desfășura în format HIBRID (offline cu transmisiune LIVE asigurată de New Media Platform) și va putea fi urmărit pe paginile oficiale de Facebook ale Centrul de Intervenție Precoce “Voinicel” UNICEF Moldova dar și alte platforme social media.

 Conferință Internațională în Intervenția Timpurie în Copilărie┃ÎMREUNĂ MAI PUTERNICI este organizată de către Centrul de Intervenție Precoce “Voinicel”, în cadrul proiectului „Development of Early Childhood Intervention services for young children with developmental delays and disabilities in Cahul and Ungheni districts”, prin Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie:(2019-2024), finanțat de Uniunea Europeana și implementat de UNDP Moldova și UNICEF Moldova

Distribuie articolul: