Filmele de dragoste - mereu așteptate pe marile ecrane nu doar de femei, dar și de bărbați. Știm că sunt o sumedenie, dar de această dată dorim să ți le prezentăm pe cele inspirate din viață, care au nu doar personaje fenomenale, dar și interpretări pe măsură. Așadar, iată 24 din ele:

Mereu la prima întâlnire/50 First Dates

1

50 First Dates/Mereu la prima întâlnire este o comedie romantică de neuitat cu Adam Sandler în rolul lui Henry și Drew Barrymore în rolul lui Lucy, o profesoară de arte la liceu, tânără care are o boală neurologică unică ce-i face ca memoria să i se șteargă peste noapte – și asta în fiecare zi.

Magie în lumina lunii/Magic in the Moonlight

2

Magicianul chinez Wei Ling Soo se bucură de o mare popularitate pe scenele lumii, dar puţini ştiu că el este doar un personaj interpretat de arogantul Stanley Crowford (Colin Firth), un britanic scorţos cu o părere excelentă despre sine. Cu un dinte împotriva escrocilor din lumea spiritismului, Stanley acceptă o „misiune” pe Coasta de Azur, unde ajunge la reşedinţa familiei Catledge pentru a o deconspira pe clarvăzătoarea Sophie (Emma Stone). Doar că magia sudului Franţei, frumuseţea lui Sophie şi bănuiala că poate tânăra nu este o impostoare, îl vor face pe Stanley să-şi schimbe punctul de vedere asupra situaţiei.

Frumușica/Pretty woman

3

Comedie romantică devenită un simbol al poveştilor de dragoste cinematografice. Edward Lewis, un bărbat bogat care nu-şi mai poate dori nimic de la viaţă, întâlneşte întâmplător o femeie de moravuri uşoare, de care se îndrăgosteşte. Tânăra învaţă alături de el cum să se îmbrace, cum să mănânce elegant şi cât de frumoasă este muzica de operă. Dar va dura acest incredibil vis de Cenuşăreasă?

Idilă la serviciu/Служебный роман

4

Protagonistul Novoselițev decide să curteze cu șefa lui pentru a urca cât mai repede în plan profesional. Dar soarta îi aduce o surpriză neașteptată. Acest film sovietic are ca tematică o poveste de dragoste pe care ai putea s-o privești la nesfârșit.

Dragostea/Amour

5

Georges și Anne au peste 80 de ani. Căsătoria lor a fost una perfectă. Dintr-o data Anna devine grav bolnavă – își pierde memoria, apoi rămâne paralizată. Dar dragostea dintre personajele acestui film, nu încetinește în nici un caz.

Jurnalul/The Notebook

6

The Notebook/Jurnalul – Allie Hamilton și Noah Calhoun, personajele principale ale unei cărți pe care un bătrân vine în fiecare zi să o citească unei femei internată într-un azil. Protagoniștii se întalnesc la un carnaval și se îndrăgostesc. Povestea lor de dragoste este plina de peripeții, începand cu dezacordul părinților lui Allie de a fi împreuna cu Noah. Vezi cine este bătrânul povestitor.

Titanic

7

Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet) este o americancă de 17 ani, din clasa superioară, sufocată de limitările şi aşteptările societăţii eduardiene, care se îndrăgosteşte de tânărul pasager de la clasa a treia, Jack Dawson (Leonardo DiCaprio), care este un spirit liber. După ce deschide ochii la lumea din afara cuştii ei aurite, iubirea dintre Rose şi Jack creează un puternic mister care va dăinui peste ani, până în prezent. Nimic nu îi va despărţi – nici măcar o întâmplare atât de greu de imaginat, precum scufundarea Titanicului.

Dragostea și porumbeii/Любовь и голуби

8

Vasilii Kuzeakin este personajul principal al acestei pelicule. Acesta, în urma unui accident la locul de muncă primește o invitație de a merge la un sanatoriu. Acolo, Vasea o întâlnește pe Raisa Zaharovna, o femeie de oraș care-i schimbă total viața. Dar ce zic familia și copii rămași în sat?

Îmblânzirea ticălosului/Il bisbetico domato

9

Îmblânzirea ticălosului este un film italian din 1980, regizat de Franco Castellano și Giuseppe Moccia, creditat de Castellano și Pipolo. Acesta a câștigat din încasări peste  17 miliarde de lire. Terenul este inspirat din opera lui William Shakespeare „Îmblânzirea scorpiei”. Adriano Celentano și Ornella Muti au jucat rolurile lui Elia Codogno și a Lisei Silvestri.

Moscova nu crede-n lacrimi/Москва слезам не верит

10

O poveste de dragoste care a inspirat multe tinere din Uniunea Sovietică. Le-a inspirat într-un mod pozitiv, eroina a demonstrat că orice năpastă din viață poate fi luată ca pe-o lecție și chiar poți scoate din ea doar punctele pozitive.

Fantoma/Ghost

11

Veți fi surprinși, încântaiț și veți începe să credeți în fantome. Patrick Swayze este o fantomă care face echipă cu un medium (Whoopi Goldberg, distinsă cu Premiul Oscar) pentru a afla adevărul care se ascunde în spatele morții lui și pentru a o salva pe iubita lui (Demi Moore) de a urma aceeași soartă. „Se zvonește că Fantoma mea iubită este o poveste de dragoste pe care e imperativ s-o vezi.”

Pe aripile vântului/Gone with the Wind

12

Gone with the Wind/Pe aripile vântului – Filmul care a schimbat pentru totdeauna istoria cinematografică a Hollywood-ului, așa cum a fost supranumit de către criticii de specialitate, „Pe aripile vântului” este ecranizarea romanului cu același nume semnat de Margaret Mitchell. Câștigător a 9 Premii Oscar printre care și cele pentru cel mai bun film.

O iubire de neuitat/A Walk to Remember

13

Acțiunea se petrece în Beaufort, California de Nord. Un popular student, Landon Carter (Shane West) este obligat să participe la orele de după cursuri, în folosul comunității, drept pedeapsă pentru unele greșeli majore. Trebuie să vizionezi acest film pentru a vedea ce se petrece mai departe.

Dansuri murdare/Dirty Dancing

14

Baby Houseman (Jennifer Grey) este o adolescentă de 17 ani, care în fiecare an își petrece vacanța într-o tabară de vară la Catskills, alături de familia sa. Vacanța pare a fi una obișnuită, până când atenția lui Baby este atrasă de instructorul de dans, Johnny Castle (Patrick Swayze). Spionându-l, Baby află ca Johnny și Penny, prietena și partenera lui de dans, sunt într-o situație delicată. Penny este total bulversată în momentul în care-și dă seama că este însarcinată, iar dupa îndelungi ezitări se decide să întrerupă sarcina. Pus în situația de a-și găsi o nouă parteneră, Johnny acceptă să o inițieze pe Baby în tainele dansului.

Mândrie și prejudecată/Pride and Prejudice

15

Mândrie și prejudecată a ieșit în cinematografe în 2005 și a fost regizat de Joe Wright. Filmul este o ecranizare foarte reușită a romanului lui Jane Austen. Povestea este cea a iubirii dintre doi tineri. Elizabeth Bennet, provenind dintr-o clasă socială defavorizată și neavând o educație adecvată, îl întâlnește la un bal pe Darcy, un tânăr bogat, ale cărui pretenții privind o viitoare soție erau destul de ridicate, acesta ajungând să se îndrăgostească de Lizy. Apar tot felul de obstacole între iubirea celor doi și când aceștia își dau seama de ceea ce simt, și vor să facă cunoscut acest lucru, toți rămân surprinși, întrucât credeau ca cei doi se urăsc.

Marele Gatsby/The Great Gatsby

16

Marele Gatsby urmăreşte povestea scriitorului în devenire Nick Carraway, care pleacă la New York în primăvara anului 1922, o epocă a decăderii valorilor, a jazzului, a regilor contrabandei şi a înfloririi bursei. În căutarea visului american, Nick ajunge să locuiască vizavi de petrecăreţul milionar misterios Jay Gatsby şi dincolo de golf de verişoara lui, Daisy, şi de soţul ei afemeiat, cu sânge albastru, Tom Buchanan. Nick intră în lumea celor bogaţi, a iluziilor, iubirilor şi decepţiilor lor. Nick, ca un observator al lumii noi în care a pătruns, scrie o poveste despre dragostea neîmplinită, visuri nemuritoare şi tragedie şi pune o oglindă în faţa lumii noastre moderne şi a greutăţilor sale.

Pur și simplu dragoste/Love Actually

17

Înainte de Crăciun, în Anglia, lucruri neobișnuite se petrec. Opt oameni își urmează drumul dictat de bătăile inimii și se îndrăgostesc, arată dragoste sau furie, se despart sau pur și simplu caută pe cineva din cauza singuratății marcante. Pentru toate vârstele și la toate nivelurile sociale, DRAGOSTEA este tema principală. Se realizează o capsulă a realității, fiindu-ne prezentat un sumar al posibilităților nesfârșite de a iubi – unii iubesc oamenii nepotriviți, altii îi plâng pe cei iubiți care s-au dus, alții caută pur și simplu pe cineva pentru o aventură, dragoste de frate. Dragostea începe și dragostea se termină și, dacă te uiți atent în jur, vei vedea că, de fapt, dragostea este peste tot împrejurul tău.

D’Artanian și cei trei mușchetari/Д’Артаньян и три мушкетера

15399810-R3L8T8D-650-d896d6c349dc8c43634de65f080

Dragostea interzisă este mereu una dorită. Și de această dată, în pelicula despre cei patru mușchetari anume această temă este una centrală. Mușchetarul este cel care încearcă să apere onoarea unei regine și chiar îi reușește.

P.S. Te iubesc/P.S. I Love You

19

Acest minunat film de dragoste ne transpune în viața unui cuplu de tineri ce s-au întâlnit din greșeală în Anglia și se îndrăgostesc nebunește, astfel hotărându-se să se căsătorească rapid. Viața lor de familie este una tumultoasă și plină de dragoste, romantism, pasiune, pare totul să fie perfect, dar Gerry află ca va muri de cancer, și din păcate nu este remediabil. Holy trece foarte greu peste dispariția lui și nu reușește să iasă din depresia ce a venit în urma acestui eveniment. Însă, Gerry chiar și după moartea lui îi demonstrează că o iubește postmortem.

Casa de lângă lac/The Lake House

20

Doctoriţa Kate Forster se mută din suburbiile Illinois-ului, unde şi-a făcut rezidenţiatul, într-un spital din Chicago. Singurul lucru pe care îl regretă este să plece din casa cu vedere la lac în care a stat, locul unde s-a regăsit pe sine. Înainte de a pleca, lasă în cutia poştală un bileţel pentru viitorul chiriaş al locuinţei, pentru a-i cere să îi trimită poșta şi pentru a-i spune că urmele de la intrare erau deja acolo când s-a mutat ea. Însă următorul chiriaş, Alex Wyler, vede o cu totul altă față a casei, una neîngrijită, murdară şi fără urme de pete la intrare. Alex nu ia în seamă biletul până când, după ce vopseşte intrarea casei, vede urmele de câine în vopseaua proaspăt aşternută. Astfel, cei doi încep să corespondeze prin bilete lăsate în cutia poştală pentru a dezlega misterul – cei doi se afla la o diferenţă de 2 ani unul de celălalt. Însă, sentimentele încep să îi apropie, iar ei încearcă să găsească o cale să se vadă

Întâlnire cu Joe Black/Meet Joe Black

21

Misterul Meet Joe Black, regizat de Martin Brest, începe cu William Parrish (Anthony Hopkins), magnatul mass-media, tată iubitor, este pe cale de a sărbători ziua lui de 65 de ani, planificată de către fiica lui cea mare Allison (Marcia Gay Harden). Într-o dimineață, începe să audă voci misterioase, pe care el încearcă cu dificultate să le ignore. Mai târziu, moartea în sine intră în casa lui și in viața lui, personificat în corpul unui om: Joe Black (Brad Pitt). Intenția lui a fost de a lua pe Bill cu el, dar accidental, fosta gazdă și frumoasa fiica a lui Joe Susan (Claire Forlani) s-au întâlnit deja. Joe începe să dezvolte anumite interese pentru viața de pe pământ, cât și pentru Susan.

Nopți albe în Seattle/Sleepless in Seattle

22

După moartea soției sale, Sam Baldwin nu se mai gândește deloc să cunoască pe altcineva. Lucru inacceptabil pentru fiul său de 8 ani, Jonah. El dorește o soție pentru tatăl său și o nouă mamă pentru el. Așa că apelează la un post de radio local. Vizionează filmul să vezi ce-i reușește micuțului.

Notting Hill

23

Notting Hill, nu este o comedie romantică obişnuită, are elemente surpriză şi lucrurile iau întorsături de 180 de grade la fiecare pas. William Thacker conduce o librărie din cartierul londonez Notting Hill şi are o viaţă cât se poate de obişnuită. Într-o dimineaţă, în librăria sa intră Anna Scott, o celebră vedetă de cinema, iar din acest moment viaţa lui William se schimbă radical.

Orașul îngerilor/City of Angels

24

Seth, un înger care veghează asupra imensului Los Angeles, începe să-şi considere “slujba” mai dificila decât o găsea până acum. Cauza? Începe încet-încet să se îndrăgostească de Maggie, o frumoasă doctoriţă chirurg cardiac. Capabilă să-l simtă şi să-l vadă, Maggie este interesată la rândul ei de Seth, îngerul realizând curând că nemurirea lui este o barieră în relaţia lor. Răspundere cerească sau mortalitate şi o dragoste pământească: ce va alege Seth?

Distribuie articolul: