Nu știm cine le-a inventat, dar știm că sunt geniale. Aceste trucuri îți vor salva din timp, bani și efort, dacă le vei utiliza corect și rațional. Încearcă-le, vei rămâne mulțumit de rezultatele lor.

1. Tăiați ambalajul cașcavalului împreună cu o bucată din acesta și nu-l aruncați, îl veți folosi pentru a acoperi cașcavalul rămas.

Cașcaval

2. Ungeți ouăle de găină cu ulei vegetal, înainte de a le pune în frigider, astfel acestea vor rămâne proaspete pentru 3-4 săptămâni mai mult, decât de obicei.

Ouă

3. Curățați ghimbirul cu o linguriță!

ghimbir

4. Pentru a evita „întărirea” tortului tăiat, fixați cu ajutorul scobitorilor (pe bucata tăiată), câteva felii de pâine.

Tort

5. Înfigeți lămâia cu o scobitoare și ștriviți-o ușor, acest truc este pentru femeile care gătesc rețete ce necesită „picături de suc de lămâie”. După ce veți stoarce acele câteva picături, veți acoperi gaura cu lipici și le veți pune în frigider, astfel lămâiile vor fi proaspete pentru mai mult timp.

Lămâie

6. Adăugați în borcanul cu resturi de maioneză un pic de oțet, dar și ulei de măsline, și condimente – veți avea un dressing excelent pentru salata dvs. și în același timp, un borcan curat.

maioneză

7. Umeziți fructele proaspete de pădure cu puțin oțet, astfel, acestea nu vor fi acoperite de mucegai.

Fructe de pădure

8. Păstrați ceapa și usturoiul în pungi perforate de hârtie acestea vor rezista mucegaiului cel puțin două luni.

Usturoi și ceapă

9. Un fruct de avocado tăiat, îl veți păstra în frigider cu o felie de ceapă, așa nu se va înnegri. O altă metodă ar fi să îl stropiți cu oțet de mere.

Avocado și ceapă

10. Păstrați merele și cartofii împreună. În mere există etilenă, aceasta nu va permite cartofilor să înmugurească.

Mere și cartofi

11. Turnați lapte fierbinte (fiert) într-un borcan cu rămășițe de ciocolată lichidă. Ametecați bine și veți avea ciocolată fierbinte cu lapte.

Lapte și ciocolată

12. Iată o modalitate foarte bună de a curăța un mango:

Mango

13. Păstrați ananașii cu frunzele în sus, astfel aceștia se vor coace mai repede. Apropo, nu uitați să tăiați frunzele.

Ananas

14. Țelina va fi păstrată în folie de aluminiu, așa va rezista cel puțin o lună. Această tehnică funcționează și cu broccoli.

Țelina

15. Borcanele cu unt de arahide vor fi păstrate cu susul în jos.

Unt de arahide

16. Pune niște lipici pe codițele babanelor, în acest fel ele vor începe a se înnegri 3-5 zile mai târziu.

Banane

17. Nu aruncați ierburile care încep să se îngălbenească, tăiați-le mărunt, amesticați-le cu ulei de măsline (sau cremă de legume) și puneți acest amestec în forme pentru gheață, aceste cubulețe vor fi utile pentru paste și salate.

Ierburi îngălbene

18. Păstrați salata (varza) verde într-o pungă de hârtie, înainte de a o pune în frigider, desigur. Doar așa va rămâne proaspătă pentru mai mult timp.

varză/salată

19. Chips-urile și biscuiții uscați pot fi readuși la viață. Puneți-i în cuptorul cu microunde, veți vedea rezultatul.

Chips-urile

20. În același cuptor, puteți accelera coacerea bananelor.

Banane și cuptor

21. Încălziți pizza într-o tigaie. Uleiul va reîntoarce crusta crocantă de altădată.

Pizza

22. Utilizați acele de birou atunci când fierbeți ouăle. Aceast truc vă va ajuta să le curățiți mai repede.

Ouă

23. Agitați energic timp de 2-3 minute un ou. Rezultatul va fi uimitor, veți avea un ou de aur.

Ou de aur

 

Sursa/foto: maximonline.ru

Distribuie articolul: