Numele lui Bodo Schäfer e cunoscut pe larg în mediul de afaceri din Europa, SUA și chiar Australia. Celebrul consultant financiar german este solicitat și apreciat pentru regulile sale de time management și gândire care atrage bunăstarea materială. A atins succesul în afaceri după ce, la vârsta de 26 de ani, businessul său a falimentat. Cunoștințele însă l-au ajutat să se ridice pe picioare și să obțină succesul la care a visat întreaga viață. La întrebarea „cum să ne îmbogățim?”, autorul de 56 de ani propune 22 de principii importante, valabile pentru oricine, pe care le comunică în cărți, dar și în cadrul seminarelor pe care le organizează.

 1. Păstrați 25% din venit și 50% din profit într-un loc separat, apoi investiți banii. Băncile plătesc copeici și doar calea-spre-independenta-financiara_1_fullsize salvează banii de inflație.
 2. Economisiți. Doar economisind și investind banii puteți deveni om bogat în câțiva ani. A cheltui mulți bani înseamnă a anula din start îmbogățirea.
 3. Păcatul nostru este că avem o atitudine proastă față de bani. Îndrăgiți-i și nu planificați cum să-i cheltuiți, ci cum să-i păstrați. Totuși, nimeni nu vă pune să renunțați la plăceri.
 4. Creați-vă un plan financiar pentru următorii 7-10 ani. Distingeți o imagine clară a ceea ce vreți să obțineți și cât vreți să câștigați peste 1-2 ani. Stabiliți și ceea ce trebuie să faceți pentru asta, până atunci!
 5. Visurile trebuie să fie mărețe, gândiți global. Visați la cariere mărețe și împărțiți visurile mari în obiective mari. Adaptați obiectivele mari la obiective locale, care duc la realizarea visurilor.
 6. Gândiți ca milionarii și miliardarii, altfel vorbind, urmați principiile de gândire ale oamenilor bogați.
 7. Fiți mai încrezători. Cultivați-vă aceste 22 de principii. Banii și oamenii vin doar spre persoanele care au destulă încredere în sine. Fiți mai siguri pe succesul vostru, chiar și atunci când lucrurile nu merg ideal.
 8. Nu vă temeți de probleme, bucurați-vă de ghinion. Scopurile mari se nasc în timpul marilor crize.
 9. Doar ridicându-ne de jos, devenim mai puternici.
 10. Bogăția nu este posibilă fără planificarea și limitarea cheltuielilor. Libertatea financiară se câștigă doar prin limitare financiară.
 11. Succesul se ia de braț doar cu cei care îl invită la dans.
 12. Dacă ați decis să realizați ceva, dar nu ați început să faceți nimic pentru asta în 72 de ore, în 85% din cazuri nu veți realiza asta niciodată.
 13. Indiferent: credeți sau nu că vă veți îmbogăți, dacă respectați câteva reguli financiare simple, banii se vor ține de buzunarele voastre în maxim 7-10 ani. Începeți să luați o atitudine corectă chiar de azi.
 14. 15337406_1213763585365641_1789990968911609073_nLegea lui Paretto: doar 20% din eforturi duc la 80% din rezultate. 80% din eforturi duc doar la 20% din rezultate.
 15. Fiecare om deține, de la naștere, dreptul de a se îmbogăți. Nu e neapărat să te naști într-o familie bogată sau să obții studii de calitate. E neapărat să ai o atitudine corectă în raport cu banii și să tinzi spre ideal.
 16. Încrederea în sine, asociată cu atitudinea pozitivă, aduc succes financiar. Creați-vă o agendă a succesului și scrieți zilnic în ea câte 5 lucruri făcute bine. Dacă nu aveți de scris 5 lucruri făcute bine, scrieți 5 lucruri care v-au plăcut în acea zi și mulțumiți pentru toate.
 17. Gândiți-vă la sănătate. Succesul este imposibil fără ea. Bogăția, fără sănătate, nu aduce niciun fel de fericire.
 18. Trebuie să aveți mereu rezerve financiare pentru a vă asigura 6 luni înainte. Vă puteți pierde sursa de venit, capacitatea de muncă sau posibilitatea de a primi bani de undeva.
 19. smart-quotes-35202-statusmind-comCâștigurile bune au nevoie de cunoștințe bune. Străduiți-vă să învățați în permanență, să citiți, să vă lărgiți arealul de cunoștințe. Doar unii neștiutori au noroc la loterie.
 20. Capitalismul este un bazin în care trăiesc crocodili. Rezistă doar cei mai puternici. Doar cei mai tari reușesc să aibă mulți bani în timp.
 21. Bogăția nu înseamnă câți bani ați lăsat la cazino, restaurant, în vacanțe sau magazine. Bogăția înseamnă câți bani ați păstrat și pus deoparte.
 22. Nu sunteți plătiți cu banii pe care îi meritați? Dacă munciți cu acești bani, înseamnă că atâta meritați. Schimbați-vă job-ul, modul de viață, schimbați-vă pe sine!

15181614_1200204863388180_7496392461212555454_n

Foto: Facebook, fishpond.com.au

Distribuie articolul: