Rochia neagră apare pentru prima data în 1926, la Paris, fiind creată de Gabriel Coco Chanel.  Orice femeie are în garderobă sa o rochie de culoare neagră, lungă sau scurtă, în dependență de preferințe și model. Astăzi nu mai asociem negrul cu doliul și purtăm ținute black cu orice ocazie. Iată 20 de rochii negre pe care le poți îmbrăca de revelion.

În urmă cu câteva decenii, negrul era asociat cu doliul, cu sentimentele de tristețe. Astăzi, rochia neagră este foarte îndrăgită și considerată de foarte mulți critici de modă că fiind absolut necesară în dulapul femeilor. Purtând această culoare, nu dai greș niciodată. O rochie neagră merge și pe zi, dar și pe seară. Este adorată de majoritatea femeilor și foarte des întâlnită pe covorul roșu.

 Rochie simpla neagra, bfresh.ro

O rochie simplă de culoare neagră poate fi accesorizată în funcție de momentul zilei. Poți purta o rochie neagră și cu bocanci sau teneși. Printr-un artificiu, rochia poate căpăta senzualitate. Machiajul, bijuteriile masive de alte culoare, plicul sau o curea îi dau acesteia diferite roluri. O rochie simplă merge și la birou, dar și seara la un eveniment. Vorbim aici de cea simplă, nu de cele cu voal, dantelă, broderie sau piele ecologică; acelea sunt strict de seară. Într-o rochie neagră ești mereu sexy!

 rochii lungi negre

Ce alegem în seara de Revelion?

În noaptea dintre ani, poți alege o rochie neagră scurtă sau lungă, după preferințe. Încearcă să nu îți iei o rochie prea scurtă, decât dacă petreci timpul doar alături de iubitul tău. Poți fi sexy și cu o rochie ceva mai lungă! Nu îți trebuie o rochie scurtă pentru a emana senzualitate. Pentru a fi în ton cu sărbătoarea, poți accesoriza rochia de culoare neagră cu o curea lată aurie sau argintie și colier în aceeași nuanță. Evită accesorizarea rochiei cu un ceas!

rochii-negre-1

rochii-negre

Dacă vei întâmpina noul an într-o atmosferă mai festivă, la restaurant sau într-un loc special amenajat ai liber să porți o rochie neagră lungă, iar dacă e cazul, char și cu trenă. Ai grijă la accesorii dacă rochia are elemente de dantelă sau strazuri pe ea. Poți alege o pereche de cercei rotunzi, aurii sau argintii, dacă rochia este decorată cu paiete. Oricum, ai grijă să nu întreci bradul de Crăciun la capitolul decor.

 Rochii lungi negre cu dantela

Oricine poate purta o rochie neagră

Negrul este indicat și femeilor plinuțe deoarece dă senzația de micșorare. Orice femeie, indiferent de culoarea părului, a tenului sau a kilogramelor pe care le are poate purta o rochie neagră.

Sursa: Femeiastie.ro, Foto: Viva.ro, Lafrivole.com

Distribuie articolul: