Grădiniţa numărul 177 din sectorul Ciocana, unde micuţii au fost acceptaţi, nu are suficiente cadre didactice pentru a deschide o nouă grupă. Părinţii susţin că aşteaptă de cinci luni să poată copiii lor frecventa instituţia preşcolară. 

Astfel, zeci de părinți sunt nevoiți să-și țină copiii acasă. Unii dintre ei spun că au renunțat la serviciu ca sa poată îngriji de micuţii lor. Directorul instituţiei preşcolare şi reprezentanţii Direcţiei municipale Educaţie spun că s-a ajuns la această situaţie din cauza lipsei de educatoare şi dădace.

Consiliul Municipal Chişinău a alocat aproape două milioane de lei pentru a oferi bonusuri salariale femeilor de serviciu, asistenţilor medicali şi altor angajaţi auxiliari ai grădiniţelor din Capitală, până la sfârşitul acestui an. Anterior, CSM a mai alocat 3,5 milioane de lei pentru a oferi suplimente pentru 1.600 de bucătari şi dădace. În prezent, salariile lor încep de la o mie de lei şi, în funcţie de studii şi experienţă, pot ajunge până la 1.600 de lei, scrie prime.md.

Vezi și: Mărturiile unei mame, fostă bucătăreasă la o grădiniță din Chișinău: „Lucram de la 5.00 până la 19.00. Soțul mi-a cerut să renunț”