Este femeia care știe totul și chiar mai mult despre modă. În opinia rusoaicei Evelina Khromtchenko, adevărata eleganță se obține doar dacă respecți niște reguli importante de stil. Stilista consideră că stilul se educă în fiecare zi, fără pauze. Câteva reguli esențiale de stil, din acest demers, le aflați mai jos.

1. Cel mai bun aparat care te poate scăpa de mersul bărbătesc este o fustă cu 2-3 palme mai lungă decât linia enunchilor.

2. Țineți minte o lege: mânecile largi se potrivesc cu coafura netedă; rochiile scurte – cu dresuri mai groase, mate; o ținută provocatoare se va purta cu încălțăminte sobră. Fie ca orice ținută să posede o singură zonă activă. Și nu contează dacă această zonă va consta din ochii tăi.

3. Chiar și Yves Saint-Laurent spunea că maleta cu guler înalt este metoda exelentă de ieșire din orice situație dificilă. Ea te slăbește vizual și evidențiază foarte bine bustul.

4. Alegerea unor pantaloni skinny este o treabă foarte responsabilă. Blugii, la fel ca și operația estetică, pot să-ți facă formele să arate excelent sau le pot distruge în totalitate.

5. Mămicile trebuie să-și învețe neapărat fiicele despre cum trebuie să se îmbrace. Este o greșeală să crezi că femeia știe de la natură cum să se machieze, îmbrace sau coafeze.

Evelina Khromtchenko

6. Coco Chanel spunea că pentru a arăta superb, nu este neapărat să fii tânără.

7. Fumusețea ideală nu atrage. Pentru a capta atenția, frumusețea trebuie să conțină măcar un defect.

8. În garderoba fiecăre femei trebuie să fie trei tipuri de haine: pentru sine, pentru prietene și pentru bărbați. Nu trebuie să confundați aceste ținute. Dacă mergeți la o întâlnire, ținuta nu trebuie să evidențieze diferența dintre bust, talie și coapse.

9. Privește atent colecția ta de eșarfe, fulare și rujuri de buze. Atunci când fulatul și rujul formează un duet, vei arăta superb, chiar dacă vei purta o culoare care îți place, însă nu prea ți se potrivește.

10. Dacă fusta sau rochia ta se ridică în timpul mersului, ai nevoie de un alt model sau de o mărime mai mare.

 Evelina Khromtchenko

11. O ținută de zi perfectă, pentru o femeie cu părul blond, constă dintr-o rochie albastră și o pereche de pantofi albi. Apropo, pantofii albi se poartă doar până la ora 17.00.

12. Nu vă temeți de tocuri înalte. În magazine poți să găsești pantofi sau cizme cu toc foarte înalt, dar pe care să le poți purta de dimineață și până seară.

13. Încălțămintea trebuie să fie nu doar comodă, ci și atrăgătoare. Dacă pantofii au aceeași culoare ca și pantalonii, vor crea iluzia unor picioare mai lungi.

14. Dacă îmbraci o haină de culoare intensă, fă-ți neapărat o coafură netedă, pentru a nu distrage atenția de la rochie.

15. Nu-ți fie rușine de formele tale. Tot ce a oferit Dumnezeu este frumos. Și dacă e frumos, trebuie să-ți evidențiezi formele. Important e să faci asta cu gust.

Evelina Khromtchenko

16. Dacă ai problema kilogramelor în plus, tocul pantofilor joacă un rol considerabil, pentru că te poate ajuta să-ți ascunzi neajunsurile. Dacă neajunsurile lipsesc, tocurile pot fi sau pot lipsi cu desăvârșire.

17. Moda nu înseamnă pene și pietre strălucitoare. Moda înseamnă o fustă care îți stă perfect, o pereche de pantaloni care îți prelungesc picioarele, o rochie care te face să zbori deasupra pământului. Moda este viața schimbată a unei femei, după ce aceasta și-a cumpărat o poșetă nouă, este perechea de pantofi cumpărată din banii strânși pentru zile negre. În acest sistem, coordonata principală este rochia nouă – un instrumente mai ieftin și mai eficient contra stresului, decât orice altă pastilă.

18. Pentru ca să fii sexy și elegantă la orice vârstă, abordează stilul clasic: fusta creion de culoare neagră, smochingul, tocurile înalte, poșeta clutch.

19. O investiție tradițională corectă este cea făcută într-un cardigan de cașmir, cu decolteu sub formă de litera V.

20. Bunul gust se antrenează zilnic. Atunci când încetezi să faci asta, indiferent dacă ai 19 sau 75 de ani, începi să îmbătrânești.

Evelina Khromtchenko

 Foto: Facebook.com

Distribuie articolul: