Culoarea la modă în anul 2014, potrivit celor mai recunoscuți inițiatori și analiști de trenduri din modă, pare să fie albastrul (strălucitor) sau verdele specific Calului de Lemn ce guvernează anul chinezesc 2014-2015. PentruEA ți-a pregătit 20 de idei pentru garderoba din 2014, gata să fie achiziționate și îmbrăcate. Din punctul de vedere al renumitei companii Pantone, cel puțin în primăvară lui 2014, culoarea de bază va fi albastrul strălucitor (în engleză, „dazzling blue”), o nuanța energizantă de cobalt deja plăcută de majoritatea femeilor, întâlnită potrivit directorului executiv Pantone atât pe siteul Facebook (unde este numită “Social Butterfly Blue”, („albastru social (tip) fluture”), cât și pe programul bike-sharing de la Citibank. Este vorba de o nuanță cromatică de albastru mai puțin sclipitoare decât cea Yves Klein, care a făcut furori în toamnă anului 2011.

Previziunile lui Pantone despre predominarea culorii albastre în noul an este împărtășită și de IFDA (Internațional Furnishings and Design Association ), prima dintre culorile la modă în 2014 din perspectivă acestei asociații fiind albastrul. Noi am pregătit 20 de haine și accesorii potrivite pentru noul sezon plin de albastru, mai mult sau mai puțin strălucitor, mai închis sau mai deschis.

Albastrul este cel dintâi din nou pe lista celor mai populare culori. De ce acest trend continuă a se repeta? Albastrul este culoarea încrederii, o trăsătură de care avem mare nevoie, mai ales în vremuri de instabilitate economică și socială precum cea din zilele noastre. Dacă în ultimii ani s-au remarcat nuanțe de albastru spre verde (de turcoaz, de exemplu), în 2014 se întrevăd a fi populare mai cu seamă perspective monocromatice cu o tonalitate medie de albastru, notează diane.ro

Distribuie articolul: