La inițiativa Silviei Zagoreanu, interpretă de muzică populară de la Chișinău și a lui Constantin Bahrin, artist de folclor de la Iași, recent a fost înregistrat albumul “De la Iași la Chișinău”. Materialul muzical conține melodiile a 18 interpreți de pe ambele maluri de Prut, majoritatea tineri artiști tineri, dar și interpreți cu un nume greu în muzică, precum Ana Barbu.

Pe CD-ul care și-a propus să-i unească pe artiștii de pe cele două maluri de Prut vor fi incluse 18 piese, ale celor 18 artiști care sunt parte din proiect. “Propunerea a venit de la Constantin Bahrin, interpretul de la Iași, care s-a ocupat și de toate detaliile de organizare a soliștilor de peste Prut. Personal am aranjat la Chișinău toate detaliile. Am dat preferință tinerilor, acesta a fost și scopul proiectului, promovat deja de vreo doi ani încoace. Alături de tineri a acceptat provocarea și Ana Barbu, interpretă cu o experieță frumoasă în muzică”, ne-a declarat Silvia Zagoreanu.

De la Isi la Chisinau

Cei doi inițiatori, Ana Barbu, dar și tineri interpreți de muzică populară, precum Mariana Dobzeu, Adrian Roșca, Dănuț Onoiu, Ion Bânzari, Felicia Nevodaru, Gheorghe zagoreanu, Andrei Balan sau Rodica Buhnă sunt doar câteva dintre numele care pot și audiate pe CD-ul ce va fi lansat în preajma sărbătorilor de Paște. “Am ținut neapărat să includem piese moldovenești, un singur interpret este din Dobrogea, Ionuț Urdeș, însă el e stabilit la Iași de mai bine de zece ani, e profesor de canto acolo și, deci, deja moldovean”, ne-a spus zâmbind Silvia.

De la Isi la Chisinau

Înregistrăreile s-au făcut alături de Orchestra Mugurel, de la Chișinău, condusă de dirijorul Ion Dascăl. Până apare materialul propriu-zis, artiștii vor promova intens proiectul pe la diverse posturi TV și radio, pentru a crea cât mai multe legături între folclorul de pe ambele maluri de Prut.