Toate vitoarele mame spun că sunt în așteptarea celui mai drăguț, celui mai cuminte, celui mai frumușel… bebeluș din lume. Fără îndoială este adevărat! Toți copii sunt deosebiți și unici, așadar mai jos vom da câteva teorii care vor demonstra tuturor cât de „deosebiți” sunt totuși micuții noștri.

1. În uter, toți copiii își cresc mustață… pe care, ulterior… o mănâncă

Este adevărat, ați citit corect. Fetusului de aproximativ patru luni, în perioada sarcinii, îi crește o mustață, care pe parcursul a 3-4 săptămâni, se întinde pe toată lungimea corpului acestuia. Acest mustață este numită „lanugo” și se păstrează pe tot parcursul sarcinii. Fiți pe pace, de obicei, aceasta cade și este mâncată de bebelușul încă nenăscut, apoi este digerat și devine parte a primului său excrement, numit meconiu.

2. Copii își dublează masa corporală în primele cinci luni de viață

E posibil să crezi că nu este un lucru atât de impresionant, dar acum imaginează-ți că tu, în următoarele cinci luni îți vei dubla greutatea, evident că acum te-ai gândit la foarte multe consecințe ale acestei „minuni”. Bebelușii sunt niște mâncăcioși de lapte, care în primele luni de viață nu fac nimic altceva, decât sa doarmă și să mănânce. Cu un asemenea regim e normal să-și dubleze greutatea.

3. Când copii se nasc au o capacitate unică de a simți gustul tuturor produselor care ajung în gură

Gura bebelușilor este plină cu papile gustative. Cerul gurii, obrajii interiori, pe limbă și sub limbă sunt plasate o mulțime de papile care le permit bebelușilor să simtă cele mai „rafinate” gusturi. Pe parcursul primilor ani de viață acestea dispar, dar oricum păre straniu, având în vedere că ceva timp în urmă și-au mâncat mustățile.

4. Perioada „fetițelor”. La început atât fetele, cât și băieții au sâni și canale care produc lapte

Atât timp cât copii sunt în uter, aceștia se alimentează într-o oarecare măsură din hormonii mamei, astfel după ce micuții se nasc, în organismul lor se depozitează și o cantitate mică de estrogen, care la fete se dezvoltă într-un fel, iar la băieți, de obicei, dispare.

5. Bebelușii se nasc cu 75% din mărimea ochilor de la maturitate

Probabil că nici n-ai observat cât de mari sunt ochii nou-născuților în comparație cu dimensiunile capetelor lor. Ba chiar mai mult, la naștere, vederea bebelușilor este de 20/400 (extrem de miop), iar la vârsta de șase luni, ar trebui să fie 20/20.

6. Copii născuți în luna Mai, de obicei, cântăresc mai mult decât ceilalți bebeluși.

Nu se știe care-i cauza acestui fenomen, cert este că copii născuți în Mai cântăresc cu vreo 200 gr mai mult decât cei născuți în restul lunilor din an.

7. Copii preferă vocile femeilor

Sigur ați observat că toți copii se calmează atunci când aud o voce feminină și devin agitați când o aud pe cea a unui bărbat. Este vorba de senzorii auditivi cu care s-au născut aceștia. E foarte simplu, preferințele prevaleză.

8. Bebelușii dorm cu ochii deschiși

Să nu vă sperie această „teorie”. E ceva obișnuit pentru ei. Adevărat că nu toți bebelușii „scapă” de această „stranietate”, unii o păstrează pentru toată viața.

9. Atât în uter, cât și după ce se nasc, băieții au erecții

Poate nu este nimic straniu în asta, dar totuși, când auzi sau vezi că un bebeluș are erecții, rămâii cel puțin frustrat de acest „fenomen”.

10. Copii nu au oasele dure (rotulele) ale genunchilor

Ei au doar o structură de cartilaj care face ca genunchiul să funcționeze ca atare. Alte părți ale sistemului osos al copilului se dezvolta în mod similar. Cu cât înaintează în vârstă, toate structurile cartilaginoase se „pierd” și se transformă în oase. Așadar, bebelușii sunt alcătuiți mai mult din structuri cartilaginoase, decât din oase.

11. Probabilitatea de a avea gemeni variază de la o zonă la alta

În Nigeria, șansele de a avea gemeni sunt  de 22-1. Regiunea vest-africană este cea mai predispusă la „gemeni”. În Japonia însă, șansele sunt de 200-1. Probabil această „teorie” creează un echilibru demografic pe Terra.

12. Bebelușii nu au lacrimi

Când auzi un nou-născut plângând, să știi că ei de fapt doar strigă. Până în a treia săptămână din viața lor (sau uneori mai mult) aceștia nu „produc lacrimi” atunci când plâng. Poate nu este atât de important, că oricum plânsetul copiilor te trezește din somn și nicidecum lacrimile.

13. Bebelușii pot respira și înghiți în același timp

Până la vârsta de șapte luni, toți copii sunt capabili să înghită și să respire în același timp. Acest lucru ar putea părea straniu, dar de fapt este o necesitate în timp ce ei se alimentează de la sân. 

14. Capul nou-născutului este „moale”

Copii se nasc cu o „adâncitură” în cap, numită – fontanelă. Aceasta ajută la dezvoltarea normală a creierului. Pare a fi o „gaură”în capul copilului tău, care se „îngustează” odată cu creșterea bebelușui. Pe la vârsta de 1,5 – 2 ani ar trebui să se „închidă” definitiv.

15. Bebelușii au putere supraomenească

Este posibil să știți că nou-născuții au reflexul de a apuca diferite lucruri cu mânile lor, dar ceea ce probabil nu ați știut este că această „apucare” a lor este într-atât de puternică, încât ar putea să-și ridice masa greutății lor. Este ca un gimnast olimpic la inele.

16. „Consistența” excrementelor bebelușului pot „arăta” tot ce au mâncat în decurs de 24-30 de ore

Toate mămicile ar trebui să se bucure atunci când bebelușii lor se „ușurează”. Aceasta demonstrează că el este sănătos și va avea mai puține colice. Astfel, mama va dormi mai bine noaptea.

17. Copiii, de obicei, uită tot. Mai ales situațiile neplăcute

Bebelușii uită evenimentele din primii trei ani de viață. Neurologii numesc acest fenomen „amnezie infantilă” și au mai multe teorii care ar explica de ce bebelușii uită totul. Oricare nu ar fi aceste teorii, cert este că părinții sunt cei care le vor aminti în viitorul apropiat cele mai hazlii momente din viețile lor.

Sursa: news.distractify.com

Sursa Foto: blog.babytrend.ro

Distribuie articolul: