În curând vom purta haine made in Moldova realizate din țesături de calitate europeană. Săptămâna ce s-a scurs, 17 designeri din Moldova s-au aflat la Torino, unde au vizitat mai multe fabrici de textile pentru a se aproviziona cu materie primă. Mediator și consultant în relația cu fabricile a fost chiar basarabeanca Oleasea Ioniță, designer în Italia.

Designerul originar din Moldova, Olesea Ioniță, care activează la moment în Italia, la Torino, a acceptat propunerea unui proiect finațat de USAID pentru a-i consulta și ajuta pe colegii de la baștină să aibă acces la calitatea europeană. “Am reușit, alături de cei 17 designeri veniți din Moldova să intrăm direct la fabrică, acolo unde producătorii de textile le oferă cel mai bun preț. Sunt surprinsă de cât de mult cumpără și sper să realizeze colecții frumoase, astfel ca pe piața Moldovei să ajungă doar țesături de calitate superioară”, a declarat pentru revista noastră Olesea Ioniță.

Olesea Ioniță

Olesea Ionită

În 2014, moda din țara noastră va beneficia de un aport vizibil de calitate – hainele din viitoarea colecție toamnă-iarnă vor fi adevărate expresii ale experienței europene. “Sunt foarte emoționată știind că voi face istorie pentru moda din Moldova. Ionel, Brio, Natalia Melnic, Iulia Alber, Veronica Pentelei și alți designeri de la Chișinău au putut alege pânze pentru colecțiile lor maturi și copii: țesături naturale, coton bio sau lână 100%, culoranți naturali și toată gama de calitate pe care o oferă producătorii din Torino”, ne-a mai declarat mulțumită Olesea.

 Olesea Ionita

Olesea Ionita

Amintim că în vara anului 2013, Olesea Ioniță alături de stilista italiană Debora Igrassia au instruit un grup de 16 tehnologi și designeri de la diverse companii moldovenești în arta modelării și desenării schițelor. Atelierul de o săptămână era, de asemenea parte din programul “Creșterea Competitivității și Dezvoltarea Întreprindeilor”, organizat cu spriginul proiectului USAID CEED II

Distribuie articolul: