Directorul de creație Chanel, Karl Lagerfeld, a decedat pe 19 februarie la Paris, lăsând în urma sa probabil una dintre cele mai importante moșteniri din lumea modei.

Cel care măcar o dată în viață a participat la prezentarea Chanel, nu va uita niciodată bucuria și emoția trăită acolo, deoarece pentru cineva care a văzut aceste show-uri, impactul lui Karl Lagerfeld nu poate fi contestat. Unii spuneau că nu face altceva decât să reinventeze mereu clasicele piese cu care Coco Chanel a făcut istorie, însă la o privire mai atentă, descopereai puterea lui Lagerfeld de a se raporta cu fiecare colecție la ce se întâmpla în momentul acela în lume, existând mereu o legătură strânsă între colecțiile sale, rămânând astfel mereu relevant.

De asemenea, nimeni nu reușea să impună ideea de must-have-uri în ceea ce privește accesoriile așa cum reușea el la Chanel sezon după sezon.

Evident, nici propria linie nu poate fi ignorată, însă Chanel era locul lui de joacă, unde avea toate mijloacele pentru a se exprima cum dorea, transformând prezentările Chanel în unul din cele mai așteptate momente din calendarul săptămânii modei de la Paris.

Făcând această selecție ale celor mai frumoase ținute propuse de el la Chanel doar din ultimii ani, am constatat pasiunea și prospețimea cu care reușea de fiecare dată să reinventeze clasicele ținute alb-negru, cum a translatat ideea de lux în stradă prin colecție sport care a fost prezentată într-un decor de supermarket sau cum a transformat Grand Palais într-o stație spațială, notează elle.

Cert este că dispariția sa a lăsat deja un vid inimaginabil în lumea modei, prezentările Chanel fiind private în viitor de cel mai important element — de Karl Lagerfeld.

Admiră mai multe ținute reprezentative create de legendarul designer, în galeria foto de mai jos:

SURSA

Vezi și: Testamentul lui Karl Lagerfeld: 250 de milioane de dolari! N-o să-ți vină să crezi cine-i moștenește averea (Foto)