Cu excepția cazului în care aveți un bideu, probabil că aveți un flux constant de role de hârtie igienică care vin prin casă. Agățați-vă de câteva role de hârtie igienică pentru a face mici ghivece biodegradabile cu semințe pentru a începe semințele primăvara.

Pur și simplu tăiați câteva fante în partea de jos și pliați-le pentru a crea un fel de recipient, umpleți cu pământ și plasați cu grijă semințele în interior. Odată ce răsadurile sunt gata să iasă afară, puteți planta tuburile de carton direct în sol.

Autorul Rural Sprout, Tracey, îți arată cum să-ți faci singur – precum și idei de ghivece pentru răsaduri mai reciclate.

1. Ghivece pentru început de semințe
Agățați-vă de câteva role de hârtie igienică pentru a face mici ghivece biodegradabile cu semințe pentru a începe semințele primăvara.

Pur și simplu tăiați câteva fante în partea de jos și pliați-le pentru a crea un fel de recipient, umpleți cu pământ și plasați cu grijă semințele în interior.

Odată ce răsadurile sunt gata să iasă afară, puteți planta tuburile de carton direct în sol. Autorul Rural Sprout, Tracey, îți arată cum să-ți faci singur – precum și idei de ghivece pentru răsaduri mai reciclate.

 

2. Insect Hotel Filler
Construirea unui hotel de insecte lângă grădină oferă insectelor benefice un loc unde să iernă și să-și depună ouăle în primăvară.

Albinele, gărgărițele, aripile, păianjenii, viespii, fluturii, moliile și multe altele sunt oaspeți frecventi ai hotelului cu bug-uri.

Când cadrul a fost construit, acesta trebuie umplut cu materiale naturale, cum ar fi bețe, conuri de pin, așchii de lemn, stuf gol, licheni și altele asemenea, pentru a crea „camere” pentru diferite specii de insecte.

Un material de umplutură ușor de aprovizionat este rolele de hârtie igienică, stivuite cu capetele goale spre exterior.
3. Hrănitoare pentru păsări
Unsate cu unt de arahide și rulate în semințe de păsări, tuburile de hârtie igienică sunt transformate într-o hrănire rapidă și ușoară pentru păsări.

Atârnă-le direct pe ramură, așa. Sau faceți câteva găuri în partea de sus și de jos a tubului pentru a le atârna cu sfoară sau panglică și apoi adăugați bețe ca un biban dedesubt, așa.

4. Pornitor de foc
Ziarele, scamele de uscător și tuburile de hârtie igienică reprezintă o aprindere excelentă ecologică pentru a aprinde rapid focul.

Pentru a face, umpleți rulourile de hârtie igienică lejer cu scame de uscător. Umpleți rulada pe jumătate și adăugați câteva picături de ceară topită (acest lucru va ajuta la încetinirea procesului de ardere și va lăsa timp lemnului să ia foc).

Terminați de umplut rulada cu scame și apoi rulați tubul în ziar, introducând capetele hârtiei în tub.
Când este gata de utilizare, așezați aprindetorul la baza focului și adăugați crenguțe mici în formație de tipi peste rulada. Aprindeți focul și alimentați treptat focul cu bucăți mai mari și mai groase de lemn, până când urlă.

5. Capcană pentru muște

Când muștele devin o pacoste în casă, acest truc rapid va pune capăt zgomotului lor deranjant în cel mai scurt timp.

Pentru a face, înfășurați tuburile de hârtie igienică cu bandă adezivă dublă. Dați-i un strop de oțet de mere ca momeală și agățați-l cu o sfoară în zonele cu probleme.

6. Suport stilou
Păstrați pixurile, creioanele și rechizitele de birou bine organizate și accesibile prin acoperirea rolelor de hârtie igienică cu hârtie frumoasă.

Așezați-le la capăt și legați-le cu sfoară sau agrafe.


7. Organizator pentru cabluri electrice

Preveniți colecția dvs. de prelungitoare, cabluri USB și încărcătoare să devină o mizerie încurcată cu niște role de hârtie igienică.

Pentru depozitare între utilizări, introduceți cablurile bine legate în tuburi și puneți-le într-o cutie.

Pentru a face față cablurilor prea lungi atunci când sunt utilizate, tuburile de hârtie igienică pot ajuta, de asemenea, să nu arate dezordonat – doar desfășurați atât cât aveți nevoie și lăsați restul în tub, ascuns.

Adăugați o etichetă la fiecare tub pentru a menține lucrurile și mai organizate.

8. Suport de fire
Tricotatorii și croșetatorii își pot înfășura ultimele bucăți de fire în jurul tubului de hârtie igienică pentru a le depozita cu depozitele lor sau pot evita nodurile și încurcăturile în timp ce lucrează.

9. Pernă de ace
Cu niște tăieturi creative în foarfece, un tub de hârtie igienică poate fi transformat într-o pernă adorabilă și utilă.

Pentru acest proiect, veți avea nevoie de puțină țesătură și vatelina, o pietricică mică și plată și puțină vopsea.

10. Odorizant
Remediați mirosurile neplăcute din subsol sau din baie cu acest odorizant cu tub de hârtie igienică.

Tăiați tubul în jumătate și umpleți cu câteva foi de hârtie igienică sau bile de bumbac. Adaugă câteva picături din uleiul tău esențial preferat în interior.

Acoperiți cu hârtie colorată pentru a o îmbrăca puțin și completați uleiurile odată ce își pierd aroma.

Obțineți tutorialul de la Twitchetts aici.
11. Tava de bijuterii
O idee genială de upcycling pentru expunerea și depozitarea inelelor, cerceilor, pandantivelor și a altor bijuterii, acest bricolaj folosește mai multe tuburi de hârtie igienică amplasate perfect într-o cutie de șervețele goale.

Acoperit cu pâslă, hârtie sau țesătură, alunecă-ți podoabele între role pentru o afișare spectaculoasă a strălucirii tale.

Obțineți tutorialul de la Blah la Tada aici.
12. Husa pentru ochelari
Pentru a face o husă de protecție pentru ochelari, tot ce aveți nevoie este un tub de carton și niște resturi de material textil. Puteți folosi rolele din hârtie igienică, prosop de hârtie sau hârtie de împachetat.
Deoarece materialul este lipit de carton, nu este nevoie de abilități de cusut!

Obțineți tutorialul de la Temele lui Carolyn aici.
13. Suport pentru telefon
Aveți nevoie de o remediere rapidă pentru a vă menține telefonul în poziție verticală și stabil? Tot ce ai nevoie este un tub de hârtie igienică și știfturi!

Terminați prin decorarea cu bandă washi și veți fi bine să mergeți la chat-uri video hands-free.
14. Coasters
Artistic și practice, aceste suporturi pentru băuturi sunt realizate prin tăierea rolelor de hârtie igienică și îndoirea, răsucirea și rularea lor într-un model floral frumos complicat.

Lipite împreună și finisate cu un strat de vopsea spray argintie, tutorialul vizual arată pas cu pas cum să îmbunătățești aceste forme uimitoare.