V-ați întrebat vreodată ce-ar fi să vă scăldați piciul în cutie, să îl dați în scrânciob cu ajutorul unei fumii sau a unui cearșaf ori să îi creați propiul birou cu minime resurse financiare? Iată câteva idei pentru părinți, care le pot ușura cu mult creșterea în siguranță a copilului lor.

Copilul nu mănâncă legume – „condimentează-le” frumos, cu stil și dulce!

brocoli

Sticla de șampun sau gel pentru copii poate fi utilizată foarte practic, pentru ca apa din robinet să ajungă mai bine la mânuțele copilului.

baby bath 

Hainele cu nișă specială pentru nume deja sunt mult prea utilizate. Iată și alte metode prin care să vă asigurați că piciul este rapid identificat, în caz că se pierde.

lost1

lost 2

Bureții pentru bazin sunt ideali pentru siguranța micuților în casă: grație lor evităm loviturile de la colțuri și căderile de pe pat!

bureti

pat

Copilul nu mai vrea să doarmă în pătuț sau pur și simplu nu mai încape acolo? Nu vă faceți griji – transformați-l în masă pentru „viitorul șef de corporație”.

masa din pat

Nu aveți bani pentru un leagăn de casă, iar cel din curte e veșnic ocupat? Faceți unul acasă, dintr-un cearșaf trainic.

leagan

Vreți să îi dați înghețată, dar mereu se murdărește… Soluția este o farfurie din plastic, prinsă de bățul înghețatei, dedesubt.

inghetata

Ca să evităm blocarea copilului în altă cameră, prin încuierea automată a ușii, vom avea grijă să stopăm încuietoarea cu un elastic sau o bandă lată, prinsă de ambele mânere.

incuieresa usii

Vara soarele e puternic, iar riscul de isolație sau arsuri la copii este mult mai ridicat. Iată soluția pentru ca micuțul să petreacă timpul la aer liber, fără a fi expus pericolului razelor directe ale soarelui.

manej la soare

O „suzetă înghețată” poate fi utilă în mai multe cazuri: fie atunci când copilului îi apar dinții și este foarte morocănăs, fie pentru a-l debarasa de acest obiect, dacă micuțului nu îi place rece.

suzeta

Părinții care vor un pic de răgaz în timp ce micuții se dau în scrânciob, pot folosi o funie pentru a trage periodic leagănul din curte.

scrânciob

Baie în siguranță după 6 luni! Riscurile de a cădea din acest suport sunt cu mult reduse, iar lada poate servi, ulterior, la alte treburi casnice – spre exemplu, să pui rufele murdare, sau cele proaspăt spălate.

baie in cutie

Sursa Foto: Marketium.ru