Pentru că devin tot mai actuale în rândul oamenilor care vor să „crească”, plecările în singurătate au devenit un subiect abordat de către experții în dezvoltare personală și business. Unul dintre ei este și milionarul ucrainean Isaac Pintosevich. Autorul a nenumărate bestseller-uri despre succes a dezvăluit, pe blogul său personal, 12 motive pentru care fiecare om merită să se mute de unul singur într-un oraș sau o țară în care nu cunoaște pe nimeni și nimic.

În opinia lui Isaac Pintosevich, avantajele unei astfel de ieșiri din zona de confort sunt următoarele:

1. Întâlnești oameni absolut noi, care se deosebesc semnificativ de vechii tăi prieteni. Într-un oraș necunoscut, vei descoperi oameni diverși, o subcultură aparte și vei trăi senzații tari descoperindu-le pe toate. Dacă vei da dovadă de îndrăzneală, îți vei lărgi numărul de contacte. Acolo, nimeni n-o să-ți dicteze cu cine să comunici și cu cine merită să construiești o relație. Vei putea începe să scrii o filă nouă!

2. Vei descoperi pasiuni noi și interesante. Cu siguranță că în vechiul oraș aveai ritualuri de tipul cinei obigatorii în oraș, în fiecare seară de vineri. Ei bine, această rutină nostalgică poate fi înlocuită cu plăceri noi. Noii prieteni te vor lăsa să cunoști noi obiceiuri. În loc de pizzeria tradițională, vei putea alege o petrecere într-un local popular sau vei învăța să gătești specialități locale!

3. Vei resimți pe propria piele sentimentul de libertate. Pentru a înțelege cât de mare este lumea lși cât de diversă poate fi viața, trebuie să părăsești hotarele orașului și chiar a țării cu care te-ai obișnuit. Cei care îți spun că ai toată lumea la picioarele tale, au deplină dreptate. Mergi într-acolo, încotro te cheamă sufletul, alege un oraș sau o țară care corespunde stării tale interioare. 

4. Vei învăța să mergi la petreceri fără compania cuiva. Atunci când vei asimila un oraș nou, vei deveni un adevărat profi în domeniul relaționării sociale, așa că nu-ți fie frică de nimic!

5. Te vei redescoperi. Ființa obosită și iritată, din tine, va rămâne în trecut și-ți va deschide posibilitatea să te schimbi. Te vei putea debarasa de obiceiurile negative și vei putea uita de oamenii care ți-au marcat negativ trecutul. Descoperă posibilitățile nebănuite ale sufletului tău. Închipuiește-ți ce înseamnă Eu-l ideal și devino acel Eu, la care ai visat dintotdeauna.

6. Vei putea experimenta cu îndrăzneală în ceea ce privește exteriorul tău. Acum e timpul pentru un tatuaj la care ai visat mereu, pentru un pericing și vei putea trezi impresii pozitive în rândul oamenilor pe care îi vei cunoaște. A venit momentul să încerci schimbarea de stil spre care ai tins întotdeauna. 

7. Vei căpăta dreptul deplin să ai încredere doat în tine. Într-un oraș nou, singurătatea te impune să cauți o locuință, un job și o metodă personală de a trece prin dificultăți. Vei privi dificultățile direct în ochi și vei înțelege că orice este posibil, dar cu puțin efort. Noile destinații înseamnă noi posibilități. Vei lupta pentru ceea ce anterior, te speria!

8. Vei înțelege că zona ta de confort s-a extins considerabil. Fiecare om are o zonă de confort, însă odată cu cu mutarea într-un oraș nou, aceasta se lărgește. Vei studia noi hotare, vei studia rutele transportului public și vei găsi cel mai excepțional loc pentru a bea o cafea în singurătate. Extinderea zonei de confort înseamnă victorie aspra ta!

9. Vei începe să savurezi propria companie. Singurătatea în străinătate te va învăța să-ți iubești propria persoană și să-ți analizezi mai bine propriul Eu. 

10. Vei înețelege că ești în stare să-ți învingi toate fricile. Mutarea într-un oraș nou va fi, negreșit, o luptă cu propriile frici și griji. Frica în fața necunoscutului este un fenomen normal, însă nu începe să-ți controlezi viața într-atât de serios. Dacă vei ceda în fața fricilor, nu vei ajunge nicăieri și nu vei găsi laturile puternice ale firii tale. 

11. Vei conștientiza că depărtarea de oamenii apropiați îți umple inima cu gingășie pentru ei. Mulți oameni decid să se mute într-un oraș nou după o experiență negativă în relație cu cineva, pentru a începe totul de la zero. În câteva luni de la separare, vei înțelege că-ți este dor de oamenii pe care îi iubești.

12. Te vei putea dezvolta ca și personalitate. Un moment-cheie al mutărilor într-o locație necunoscută este posibilitatea auto-descoperirii și auto-dezvoltării. Cu cât mai mult călătorești și te afli în străinătate, cu atât mai mult ți se vor schimba prioritățile și vei învăța să apuci noi drumuri. Riscurile și responsabilitatea pentru propria viață îți vor oferi o experiență excepțională. 

Foto: wanderplex.compintosevich.comwomenontheirway.com,  epicureandculture.com

Distribuie articolul: