Este cunoscut faptul că în țara „Dragonilor adormiți” sunt multe „chestii ciudate”, dar totuși, cultura Chinei întotdeauna te lasă perplex. Tradițiile, vestimentația, limba și multe altele își au cuvântul lor de spus. Acestea și astăzi rămân atracțiile de bază ale turiștilor de pretutindeni. 

china

1. În China, poliția folosește gâștele în locul câinilor. Aceasta se datorează faptului că aceste păsări sunt foarte agresive și au o vedere mai ageră ca cea a patrupezilor sus-menționați.

china

2. În anul 1973, 100 de milioane de chinezoaice au emigrat în Statele Unite ale Americii pentru a soluționa problema crizei demografice din China.

china

3. În China sunt interzise consolele PlayStation.

china

4. În Shanghai, a fost stabilit un record pentru cel mai lung ambuteiaj rutier. Acesta a durat 12 zile și s-a întins pe o suprafață de 99km. 

china

5. Pentru ai face pe soldații chinezi să-și țină capul sus și drept, la gulerul uniformei acestora se prind câteva ace.

china

6. Oficial, China nu este o țară religioasă, dar totuși aproximativ 54 de milioane de locuitori s-au delarat – creștini.

china

7. Compania Google în parteneriat cu una dintre cele mai mari companii de discuri din lume, au deschis chinezilor acces liber la descărcărcarea gratuită a muzicii.

china

8. Incredibil, dar 30 de milioane de oameni din China trăiesc în case-peșteri, numite „yaoduny”.

china

9. Inițial, chinezii foloseau ketch-up-ul doar pentru a marina peștele și îl numeau „ke-tsiap”.

china

10. Aproximativ 100 de milioane de oameni din China traiesc doar cu un dolar pe zi.

 china 

11. În orășelul Chongqing pentru persoanele care nu se pot „rupe” de la telefoanele lor, au fost făcute trasee speciale, datorită cărora ei rămân teferi și nevătămați.

Sursa: travelask.ru 

Distribuie articolul: