Cel mai important proiect al Organizației Studenților Basarabeni din București este Festivalul „Zilele Basarabiei”, un eveniment-tradiție desfășurat sub forma unui proiect de schimb intercultural între reprezentanții culturii din Basarabia și comunitatea locală, prin care care se marchează anual Unirea Basarabiei cu Patria-mamă România.

Organizația Studenților Basarabeni din București lansează campania „103 ani de la marele vis” cu ocazia aniversării de 103 ani de la unirea Basarabiei cu Țara. Aceasta se va desfășura în mediul online în perioada 23-28 martie și își propune să promoveze actul unirii de la 27 martie 1918 drept „marele vis” al românilor de pretutindeni.

Pe 27 martie, membrii OSB București vor merge la Mănăstirea Cernica (locul unde sunt înmormântați unii dintre membrii Sfatului Țării) pentru a aduce un omagiu artizanilor marii uniri precum Pan Halipa, Gurie Grosu și Ion Pelivan.

Obiectivele campaniei sunt:

  • Sensibilizarea opiniei publice vizavi de Basarabia
  • Promovarea valorilor românești în rândul societății civile
  • Facilitarea mobilității culturale dintre valorile Unirii și comunitatea locală
  • Informarea corectă cu privire la evenimentul istoric din 27 martie 1918

Organizația Studenților Basarabeni din București este o organizație neguvernamentală, non-profit și neafiliată politic, fondată în anul 2005 ca grup de iniţiativă. Studenţii şi elevii basarabeni din Bucureşti s-au solidarizat într-o forma organizată pentru a activa mai eficient.

De-a lungul anilor, OSB Bucureşti a organizat numeroase evenimente culturale, educaţionale şi civice. Scopul acestora este de a educa studenţii şi elevii basarabeni în spiritul unităţii naţionale şi promovarea în rândurile lor a ideilor proeuropene.

Misiunea noastră este promovarea drepturilor tinerilor studenți basarabeni care se află la studii în România și educarea lor în spirit național, democratic și pro-european.