E incredibilă viteza cu care se schimbă lucrurile, mai ales în industria fashion! Pentru ca moda din ultimii 100 de ani să nu fie lăsată uitării, Mode Glam a publicat, pe canalul său de YouTube, un film care face o trecere în revistă a celor mai mari invenții fashion din vestimentația feminină a ultimului secol în doar două minute!

Moda anului 1910 a fost foarte conservativă. Femeile erau impuse să poarte gulere înalte și rigide, dar și pălării care să le ascundă chipul.

Spre anii ’20 ai secolului trecut, stiliștii au început să abordeze și mai mult liniile feminine. Mănușile, poșeta și pălăria mică erau accesoriile obligatorii ale unei femei din acea perioadă.

Spre 1930, hainele femeilor au început să accentueze în special talia. Din cauza deficitului de stofe, rochiile erau mai subțiri și permiteau femeilor să facă mai multă mișcare.

Moda anilor ’40 presupunea un amestec de elemente care se potriveau armonios. Mănușile, pălăria, poșeta și pantofii rămâneau a fi accesoriile obligatorii ale unei femei. Sunt abordate și lungimile mai scurte ale fustelor.

După Al Doilea Război Mondial, are loc o renaștere haute couture. Noile look-uri marca Christian Dior erau caracterizare de rafinament, accent pe talie, fuste largi și lungi până la jumătatea gambei.

Moda anului 1960 era inspirată din stilul Primei Doamne Jacqueline Kennedy, care era o adevărată icoană a stilului în acea perioadă. Costumele geometrice și pălăriile Pillbox se aflau în topul preferințelor.

Fashion-ul anilor ’70 a devenit eclectic: pe de o parte natural și comod, pe de altă parte vibrant și neordinar.

Salutări din anii  ’80! La modă erau coafurile și bijuteriile voluminoase, plus machiajul intens.

Iată și stilul inconfundabil al anilor ’90, cu accesorii specifice, dresuri și lungimi scurte ale fustelor și rochiilor.

Cine nu știe ce s-a întâmplat prin 2000?

Iată și anul 2015!

Nu uita să-ți faci un selfie!

Distribuie articolul: