O societate de asigurări de săntătate din Marea Britanie (Benenden Health) a prezentat, în luna martie a acestui an, un spot video care demonstrează cât de mult s-a schimbat industria fitnessului de la 1910 încoace. Nu ne-am fi gândit niciodată că în vremurlei retro, în care femeile erau pline de grație și se îndeletniceau cel mai mult cu dansul, bunicile și străbunicile noastre deja auzeau despre un astfel de termen!

Da, fitnessul chiar exista de la începutul secolului trecut!

Prin 1910, femeile făceau antrenamente serioase sub formă de fitness, afișând fuste suficient de lungi. Imaginați-vă ce se întâmpla, dacă apăreau în ținute pentru fitness, din care femeile poartă astăzi!

Prin anii ’20, femeile făceau fitness chiar și în ținute clasice ori pantofi incomozi. Deja descoperiseră noi forme de exerciții fizice, rezultatele fiind dvizibile chiar pe corpurile lor.

O adevărată întorsătură în industria modei a avut loc prin 1930, atunci când femeile care își doreau să facă fitness, au început să adere la grupe specializate cu astfel de traineri. Femeile au început să realizeze aceste antrenamente în mod sincronizat.

Prin 1940, fitnessul avea o nouă orientare: să atragă din punct de vedere al fizicului beneficiarelor. Femeile au început să tindă spre eforturi suplimentare, doar pentru a obține mai multe rezultate vizibile: își doreau să transpire, să-și antreneze mușchii și chiar să execute mișcările studiate, dar deja în condiții de casă.

foto: captură YouTube

foto: captură YouTube

În 1950, antrenorii de fitness au introdus în uz inelele care au început să facă antrenamentele mult mai vesele și interactive.

Anii ’60 au fost determinați de apariția diverselor aparate pentru fitness, care au început să le permită femeilor să slăbească nefăcând mai nimic.

În al șaptelea deceniu al secolului trecut, a apărut Jazzercise – acel tip de fitness, care introducea în sine elemente de jazz, extrem de atrăgătoare pentru potențialele cliente.

Prin anii ’80, aerobica a devenit un tip de antrenament definitoriu. Se lansau primele antrenamente video, la care se abonau femei din întreaga lume.

În anii ’90, antrenorii de fitness au asimilat Tae Bo – un timp de antrenament cu elemente de Taekwondo și box.

Prin 2000, dansul și fitnessul au devenit din nou un tot întreg. Cei dornici de a slăbi începeau să se înscrie deja la clase de dansuri în stil hip-hop, de asemenea eficiente în procesul de ardere a grăsimilor.

Dansul a început să devină atât de popular, încât prin 2010, a devenit la modă să practici și Zumba – un tip de antrenament care presupune combinarea elementelor împrumutate din diferite tipuri de dans! Zumba, din câte vedem, a rămas la fel de popular și astăzi!

foto: captură YouTube

foto: captură YouTube

Distribuie articolul: