Când erau mici nici nu îndrăzneau să viseze că vor ajunge să fie adorați de oameni. Au început modest și, datorită ambiției combinate cu un dram de noroc, câteva dintre cele mai cunoscute vedete de la Hollywood au reușit să întoarcă soarta în favoarea lor. Acum au averi de milioane, case scumpe, statut de celebrități și satisfacția că au demonstrat că se poate.

1. Leighton Meester – născută în închisoare

Tânăra actriță s-a născut într-o închisoare federală din Texas, unde mama ei fusese închisă pentru trafic de droguri. A fost crescută de bunica ei până la eliberarea mamei și a fost pasionată de actorie încă de mică. A început să lucreze ca model încă din adolescență și a debutat în actorie într-un episod din Law & Order. A devenit celebră odată cu distribuirea ei în serialul de succes Gossip Girl.

2. Sarah Jessica Parker – lupta pentru a avea ce mânca

Sarah a fost cea mai mică dintre cei patru copii ai familiei. A avut o copilărie săracă într-un oraș minier din statul Ohio. Părinții ei au divorțat când avea doar doi ani, iar la scurt timp mama ei s-a recăsătorit și a mai făcut încă patru copii. Cu atâtea guri de hrănit, mama casnică și tatăl vitreg șofer de camion au dus-o foarte greu. Ascensiunea Sarei a început însă foarte repede: a primit primul ei rol pe Broadway la vârsta de doar 11 ani. S-a mutat în Hollywood în 1981 pentru a juca în serialul Square Pegs. În momentul de față, averea ei este estimată la suma de 130 de mln de dolari.

3. Oprah Winfrey – violată la nouă ani

Cea mai bogată femeie din televiziune a fost violată la nouă ani, iar la 14 ani a născut un băiat care a murit. Născută în Mississippi de către doi părinți care erau adolescenți necăsătoriți, Oprah a fost crescută de bunica ei, până la vârsta de șase ani, după care s-a mutat în Milwaukee, pentru a locui alături de mama și sora ei vitregă într-un internat. Ulterior a fost trimisă să locuiască cu cel pe care îl consideră ca fiind tatăl ei, un frizer din Tennessee, care s-a ocupat de educația ei. În liceu a ajuns să prezinte știrile la un post de radio și, talentul ei a recomandat-o ulterior în televiziune. Viitorul i-a rezervat numai surprize, iar acum este deținătoarea propriului imperiu media. Are o avere de aproape trei miliarde de dolari.

4. Hilary Swank – umilită pentru că era săracă

A renunțat la liceu, a crescut într-un parc de rulote din Washington și a suferit mult din cauza colegilor, care își băteau joc de ea fiindcă era săracă. Părinții eu s-au despărțit când avea 15 ani și Hilary s-a mutat cu mama ei în California, în speranța că va reuși să dea lovitura în actorie. Pentru că nu își permiteau să închirieze un apartament, au dormit o perioadă în mașină, sau pe la rude. Toată suferința și toate eforturile nu au fost în zadar. Hilary a câștigat până acum două premii Oscar și are o avere estimată la 40 de milioane de dolari.

5. J.K. Rowling – autoarea seriei Harry Potter – 7 ani a trăit din ajutorul social

Ideea de a crea personajul Harry Potter i-a venit lui J.K. Rowling în timp ce călătorea din Manchester spre Londra, într-un tren care a avut patru ore întârziere. În următorii șapte ani însă, a fost lovită din plin de moartea mamei sale, divorțul de primul ei soț, Jorge Arantes și sărăcia în care a fost nevoită să o crească singură pe fiica ei, bazându-se pe ajutorul social. A scris primul roman din serie în mai multe cafenele, unde mergea mereu însoțită de micuța Jessica. În 1995 a trimis manuscrisul la 12 edituri, însă toate au respins-o. Doar un an mai târziu editorul Barry Cunningham de la editura Bloomsbury a acceptat-o, datorită fiicei lui de opt ani, care s-a arătat foarte entuziasmată de povestea tânărului vrăjitor. De aici și până la o avere de un miliard de dolari au mai fost doar câțiva pași.

6. Jim Carrey a locuit într-o rulotă până la 15 ani

Născut și crescut în Canada, amuzantul Jim Carrey nu a avut prea multe motive să râdă când era mic. În timpul liceului, locuia împreună cu familia într-o rulotă și lucra pe post de om de serviciu pentru a-și ajuta părinții. La 15 ani a renunțat la liceu și, susținut de părinți, care s-au mai redresat financiar între timp, a început să livreze spectacole de comedie în deschiderea unor artiști mai experimentați. Acum e unul dintre cei mai apreciați actori de comedie și urmează să apară în The Incredible Burt Wonderstone.

7. Tom Cruise – bătut de tata în copilărie

Tom Cruise a crescut într-o familie săracă, dominată de tatăl său abuziv, despre care actorul a mărturisit ulterior că l-a bătut în repetate rânduri. Când s-au stabilit în Ottawa, Canada, pentru noul job al tatălui său, Tom și-a descoperit pasiunea pentru actorie în departamentul de teatru al școlii la care studia. După despărțirea părinților săi, Tom și surorile lui s-au mutat cu mama lor înapoi în SUA. Aici Tom și-a urmat visul de a deveni actor și a reușit. Zilele acestea îl puteți vedea la cinema în thriller-ul SF Oblivion.

8. Charlize Theron a fost martora omorului tatălui de către mama ei

S-a născut în Africa de Sud și povestea ei de viață nu este una tocmai roz. Pe când avea doar 15 ani Charlize a văzut-o pe mama ei împușcându-l mortal pe tatăl ei, în legitimă apărare. Acest eveniment a marcat-o și i-a umbrit viața. La 16 ani s-a mutat în Milano, unde a prins primul ei contract ca model și doi ani mai târziu a ajuns în SUA, pentru a urma cursurile unei școli de balet din New York. Când genunchii i-au cedat, și-a dat seama că trebuie să își aleagă o altă carieră și astfel a ajuns fără prea mulți bani în buzunar, dar cu multă ambiție, în însoritul Los Angeles, unde, cu puțin noroc, a fost distribuită în primul ei film, lansat direct pe video: Children of the Corn III (1995).

9. Stephen King a trăit din mila rudelor

Tatăl lui Stephen King și-a abandonat familia când autorul avea doar doi ani, forțând-o astfel pe mama lui să se mute constant oriunde își găsea un loc de muncă. Abia pe când Stephen a împlinit 11 ani mama lui a reușit să aibă o sursă stabilă de venit, iar acest lucru s-a datorat fraților ei, care au plătit-o să aibă grijă de părinții ajunși la bătrânețe, în Durham, Maine. Stephen nu s-a rușinat să recunoască faptul că au trăit mulți ani din mila rudelor, care le aduceau alimente și le donau haine. După ce a dat lovitura în 1973 cu bestseller-ul Carrie, King a continuat să publice peste 40 de romane și are acum, conform Forbes, o avere de peste 200 de milioane de dolari. Multe dintre filmele sale au fost ecranizate.

10. Eminem – abandonat de tatăl său la un an

Mama lui Eminem, al cărui nume real e Marshall Bruce Mathers III, avea doar 15 ani când l-a născut. Tatăl său i-a abandonat când el avea doar un an și jumătate, așa că Deborah l-a crescut singură. După ce s-au tot mutat dintr-un oraș în altul și au locuit o vreme într-un parc de rulote din Detroit, Eminem a început să fie interesat de muzica rap și, de la 14 ani interpreta spectacole amatoare de rap, sub pseudonimul M&M. Filmul 8 Mile (2002), care i-a adus Oscarul pentru cea mai bună piesă originală – Lose Yourself, este bazat într-o anumită măsură pe începuturile lui modeste și ascensiunea în carieră.

 

Distribuie articolul: