Aciditatea inofensivă a oțetului face, din acest produs, o alternativă sănătoasă pentru chimicalele din baia și bucătăria fiecărei familii. Dacă vrei să știi cum poți utiliza această substanță în cât mai mute activități casnice, tutorialul de mai jos îți va fi de mare ajutor.

1. Desfundă chiuveta. Pentru aceasta, va trebui să torni în gaura chiuvetei o jumătate de pahar cu bicarbonat de sodiu, iar deasupra acestuia, să torni un pahar cu oțet. Reacția celor două substanțe va desfunda chiuveta.

2. Curăță urmele de adeziv color, rămas pe perete. Pentru aceasta, trebuie mai întâi să aplici niște oțet pe urmă, să o lași câteva secunde, după care – se va curăța bine cu o cârpă sau un burete.

3. Neutrlizează mirosul neplăcut. Dacă în anumite obiecte sau zone ale locuinței s-a depozitat mirosul neplăcut, înmoaie bine o felie de pâine în oțet, pune felia pe o farfurie, după care – lasă farfuria în zona problematică peste noapte. Pâinea va absorbi mirosul neplăcut.

4. Soluție universală de curățat. Se obține foarte simplu: într-o sticlă de plastic, dotată cu spray, adaugă 1/3 părți de oțet și 2/3 părți de apă. Toarnă și câteva picături de gel de curățat, amestecă și soluția este gata.

5. Capcană pentru insecte. Pentru a o obține, toarnă niște oțet de mere într-un pahar, acoperă paharul cu peliculă alimentară și găurește-o. Insectele vor intra în pahar și nu vor găsi ieșirea.

6. Soluție eficientă pentru călcat rufele. Amestecă o parte de oțet și 3 părți de apă. Pulverizează substanța peste rufe, înainte de călcat, iar fierul le va îndrepta de minune.

7. Alungă pisica de pe canapea! Soluția de curățat cu oțet, odată pulverizată pe canapea, va alunga pisica dornică să o zgârâie.

8. Prelungește viața florilor tăiate din vază. Pentru aceasta, e necesar să torni un căpăcel de oțet de mere în apa din vază.

9. Pentru ca ochelarii să strălucească, curăță-le suprafața cu oțet și o cârpă din microfibre.

10. Dacă vrei să întorci starea ideală a tigăii, toarnă în ea o parte de oțet, o parte de apă și fierbe amestecul pentru 5 minute. Murdăria se va curăța cu ușurință.

Mai multe detalii, aici:

Sursa: YouTube/ HouseholdHacker

Foto: huffingtonpost.com

Distribuie articolul: