Poate fi foarte dificil să te descurci cu un ten gras, așa că îți propunem câteva remedii care să te ajute în acest sens. Cu siguranță una dintre soluțiile de mai jos se va potrivi tenului tău. 

Curăță tenul cu apă

Spală-te pe față cu apă caldă și aplică un produs de curățare, însă nu mai mult de două ori pe zi. Evită să folosești săpun care conține parfum, poate produce chiar mai mult sebum.Poți folosi și produse anti-acneice care conțin acid salicilic, glicolic sau peroxid de benzoil, toate ajutând pielea să oprească secreția abundentă.

Hârtia sugativă

În loc să te speli pe față atunci când observi că tenul secretă sebum, poți folosi hârtie sugativă pentru a îndepărta uleiul acumulat din zonele problemă. Această tehnică îți ajută și machiajul, acesta devenind chiar mai rezistent în urma tamponării pielii cu hârtie.

Mierea

Ai nevoie de două, trei lingurițe de miere naturală. Ce trebuie să faci: spală-te foarte bine pe mâini înainte și folosește-ți degetul pentru a masa mierea pe ten, apoi, las-o în jur de 20-30 de minute în această formulă. Poți face acest lucru o dată pe zi. Mierea acționează ca un emolient natural, ce hidratează pielea și reduce secreția de grăsime. Proprietățile sale antimicrobiene pot preveni erupțiile acneice.

Ovăzul

Vei avea nevoie de jumătate de lingură de ovăz și puțină apă. Amestecă apa cu ovăzul pentru a forma o pastă cu textura groasă, apoi aplic-o pe față. La fel ca în cazul mierii, o poți lăsa 20-30 de minute pe ten înainte să o îndepărtezi cu apă. Poți face acest lucru o dată pe zi. Ovăzul absoarbe foarte bine razele ultraviolete, protejându-ți pielea de Soare. Este, de asemenea, un agent hidratant, de curățare și anti-inflamator.

Masca din ou

Ai nevoie doar de un ou și o dischetă din bumbac. Aplică albușul de ou pe față folosind o dischetă din bumbac. După 20-30 de minute, îndepărteaz-o cu apă. Poți face această mască o dată sau de două ori pe săptămână. Albușul de ou stimulează celulele țesutului pentru a produce mai mult colagen, ceea ce înseamnă că îți va micșora porii și va ține sub control cantitatea de sebum secretată de piele.

Lămâile

Vei avea nevoie de două lingurițe de suc de lămâie, două lingurițe de apă, o linguriță de glicerină (opțional) și dischete din bumbac. Amestecă două lingurițe de suc de lămâie cu două lingurițe de apă. Dacă ai pielea sensibilă, adaugă și o linguriță de glicerină. Aplică întreaga compoziție folosind o dischetă din bumbac și lasă-l pe față 20-30 de minute. Lămâile sunt bogate în acid citric, ceea ce înseamnă că ajută la micșorarea porilor și controlează secreția de sebum.

Ceaiul verde

Vei avea nevoie de pliculețe de ceai folosite. Alege câteva pliculețe de ceai folosite și pune-le în frigider. Tamponează pliculețele reci de ceai pe întreaga față și lasă lichidul pe față pentru 20-30 de minute. Polifenolii din ceaiul verde ajută la reducerea secreției de sebum și tratează acneea.

Aloe Vera

Vei avea nevoie de gel de Aloe Vera. Aplică gelul pe toată față și lasă-l să acționeze pentru 20-30 de minute. Aloe Vera deține proprietăți ce ajută la micșorarea porilor și controlează secreția de sebum produsă de piele.

 

Citește și: Cum să alegi și să aplici corect fardul de obraz în funcție de ten și trăsăturile feței

 

Distribuie articolul: