Fotograful revistei noastre este în pragul celui mai frumos eveniment din viața ei – nunta. Și pentru că a mai văzut destule mirese până acum, Ellene Andronache a strâns pe site-ul său personal 10 idei pentru orice mireasă care își dorește să fie deosebită la nuntă ei, veselă și bine dispusă. Ellene ne dă asigurări că va respecta aceste sfaturi pentru ca la nunta ei totul să fie aranjat perfect și pus la punct până la excelent! 1. Ai grijă să te odihnești măcar 8 ore în noaptea dinaintea nunții
Știu că de la emoții s-ar putea să nu închizi un ochi, gândindu-te permanent la ce o să fie oare mâine, însă un somn sănătos garantează un ten odihnit și elimină orice posibilitate de cearcăne sub ochi. Pentru a putea dormi binișor ai grijă ca în ziua dinaintea nunții să fii foarte activă, să mergi mult pe jos, asta îți va garanta o oboseală într-un mod sănătos și somnul de copilaș îți este asigurat!

2. Ai grijă ca micul dejun să fie unul sățios
Din grabă la coafor multe mirese uită să mai ia micul dejun, lucru absolut greșit. Nunta (mai ales la moldoveni) este un eveniment lung și obositor, iar prânzul și cina deseori nu mai ai cum să le iei. Dacă nu mănânci nimic de dimineață, riști ca pe la mijloc de zi, în plină nuntă să te ia amețelile și senzațiile de greață. De aceea ai grijă să procuri din timp niște cereale și lapte pe lângă asta consumați fructe și beți un ceai, de dorit verde, că să va țină trează de dimineață!

3. Verifică de cu seară toate detaliile care urmează să le îmbraci a două zi la nuntă!
Rochie, voal, jartieră, toate accesoriile de la rochie (șireturile de la corset, dacă sunt întăriți toți nasturii) și pune-le într-un loc sigur unde nimeni nu va cotrobăi. Roagă-ți o prietenă/domnișoară de onoare să le pregătească de dimineață și să se asigure că e totul la loc.

 

4. Cumpără a 2-a poate și a 3-a pereche de colanți/ciorapi de mătase de rezervă
Nu este exclus faptul că în momentul în care te îmbraci, poți atinge cu unghia colanții și deteriora, de aceea ar fi bine să ai și planul B că să nu alergi la magazin după alții.

5. După buchetul de mireasă să mergi cu minim 3 ore înainte de eveniment
Deseori ceea ce comanzi nu coincide cu ceea ce primești. În cazul buchetelor de mireasă acest lucru este mai mult decât normal. După buchetul de mireasă să mergi anume tu, pentru a te asigura că primești anume acea culoare de trandafir și ca aranjamentul să fie respectat.

6. Poartă pantofii de mireasă înaintea nunții
Măcar cu câteva zile înaintea nunții mergi în pantofii de mireasă prin casă măcar o oră, jumătate de oră, mai ales dacă pantofii sunt din piele asigură-te ca piciorul să se acomodeze cu ei, să nu ai surprize de genul: prea lărgi sau prea strânși. Un pantof nepotrivit îți poate strica toată ziua.

7. Ia încălțăminte comodă de rezervă
Știm că orice picior de femeie este predispus să obosească dublu într-un pantof cu toc înalt, ai grijă să ai ceva de schimb, mai ales în biserică când stai 40 de minute în picioare neclintită, încălță niște balerini, te scap de oboseală și de o eventuală durere de spate.

8. Aranjează comod agrafele în coafură
Dacă ai o coafură gen coc sau de orice alt gen, dar care necesită agrafe, ai grijă ca stilistul să ți le aranjeze corect ca ele să nu te deranjeze. Am întâlnit adesea mirese care, din cauza unei singure agrafe aranjate incorect undeva în adâncul coafurii, umblă o zi întreagă cu dureri insuportabile de cap și cu un discomfort enorm.

 

9. Măsoară rochia cu câteva zile înainte de nuntă
Pregătirile de ziua cea mare aduc cu ele multe emoții, efort fizic și, deseori, o dietă strictă – din simplu motiv că uiți să mai mănânci. Te sfătui ca înainte cu vre-o 3 zile să măsori rochia, iar dacă ai dat jos câteva kilograme, în 3 zile reușești să o ajustezi. Astfel eviți situația în care ești nevoită mereu să îți rearanjezi rochia în timpul nunții sau să stai cu frică să nu cadă.

10. Zâmbește
Zâmbește și lasă toate grijile de organizare pe persoane de încredere, pe părinți și prieteni – altfel spus, deleagă responsabilitățile. Tu ești mireasă, ești chipul senin și frumos care trebuie să aducă fericirea la acea nuntă, zâmbește larg, din suflet și vei avea o zi minunată, de care mai apoi, peste ani, îți vei aminti cu drag, privind pozele și retrăind acele momente de fericire!

Sursa: Ellene.ca  
Foto: Facebook.com 

Distribuie articolul: