Se spune că nu există oameni nefotogenici, ci fotografi neprofesioniști. Totuşi, „a fi fotogenic” pentru fiecare înseamnă ceva diferit. Din acest motiv, fotograful Cristina Evtodii vă aduce câteva sfaturi general valabile pentru oricine, pentru a evita fotografiile nereuşite. 1. Un truc, care deși nu merge pentru toate tipurile de priviri, dar care poate fi verificat cu uşurinţă în oglindă, este cel de a privi puţin mai sus de lentila aparatului de fotografiat în timp ce laşi bărbia în jos.

2. Nu uita că un ten al feţei proaspăt va arăta reuşit în orice fotografie.

3. O privire peste umăr este ceea de ce ai nevoie în cazul în care pomeții feţei nu sunt suficient de accentuați.

4. În unele momente, fotografierea din profil poate ascunde unele mici imperfecţiuni. Dacă te simţi complexată de o anumită regiune a corpului sau a feţei, o poţi ascunde poziţionându-te la 45 de grade de fotograf.

5. Dacă adopţi poziţia la 45 de grade de fotograf, ai grijă să laşi puțin în jos umărul din faţă. Vei arăta mult mai relaxată.

6. Nu privi direct în obiectiv. O privire laterală redă mai mult mister şi suscită curiozitatea privitorului.

7. Evită excesul de machiaj. Acordă ceva mai multă atenție luciului de buze, care nu trebuie să sclipească prea tare. 

8. Este o greşeală mare să privești nemișcat. Clipeşte atât cât ai nevoie. Ochii trebuie să exprime o privire clară pentru a arăta frumos.

9. Dacă nu ştii ce să faci cu mâinile, o simplă şi graţioasă împletire a acestora va arăta artistic și te va salva de chinul găsirii unei poziții potrivite.

10. Dacă zâmbeşti, atunci fă-o sincer! Pentru a arăta mult mai calmă şi relaxată, ţine limba în spatele dinţilor. Roagă-ţi prietenii să-ţi spună o glumă sau aminteşte-ţi de o ghiduşie plăcută din copilărie.

Încearcă să te antrenezi în faţa oglinzii şi adoptă 3 poziţii de bază care îți plac și care vezi că te avantajează. Cu siguranţă te vor ajuta într-unul din momentele necesare în viitor.

Model: Xenia Piciughin 

Distribuie articolul: