Crezi că numai tu ai complexe, că ți-e frică de fel de fel de situații? Ei bine, specialiștii au demonstrat că și reprezentanții sexului tare au astfel de probleme dintre cele mai ciudate. Află care sunt ele, dar  prefă-te că nu le știi!

Statut social inferior. Pentru cei ambițioși, “realizat” înseamnă să ai o carte de credit platinum, o prietenă topmodel și să locuiești într-o vilă luxoasă. Zâmbetul le piere însă atunci când topmodelul și vila aparțin fostului coleg de clasă, mai tot timpul corigent, dar care acum este un magnat al pieței imobiliare. Și mai tristă este situația atunci când ei au doar cateva credite interminabile și dorința de a schimba garsoniera cu un apartament de două camere.

Frica de impotență. Frica de a nu mai putea fi activ în pat, și implicit de a fi umilit în fața unei femei, este chiar mai dureroasă decât o concediere. Un adevărat fiasco în pat este periculos pentru că poate ruina încrederea de sine a unui bărbat la fel de rapid ca o stea căzătoare. Această fobie de a pierde “puterea masculină” vine din subconștient, iar gândul că nu vor mai putea avea moștenitori îi macină pe mulți dintre barbați.

Lipsa bunăstării materiale. Banii au devenit în prezent cel mai important simbol al virilității, surclasând valori precum inteligența sau forța fizică. Din păcate, femeile sunt lipsite de tact în acestă problemă, cultivând prin comportamentul lor ideea că “niciodată nu ești prea bogat”. Deși sociologii au demonstrat că numărul familiilor în care femeia câștigă mai mult este în creștere, nimeni nu poate susține că bărbații au acceptat ușor acestă nouă postură.

Frica de boală. Bărbații sunt cunoscuți ca fiind mult mai puțin toleranți cu durerea, poate și datorită bogatei lor imaginații. Această fobie este des întâlnită la bărbații perfect sănătoși dar care evită controlul medical de rutină pentru o lungă perioadă de timp.

Apariția cheliei. Totuși ei pot privi cu speranță către acestă problemă – există și este posibil transplantul de păr. Ar trebui totuși ca acestă intervenție să fie mai mult mediatizată și să încerce să încurajeze bărbații care au nevoie de ea. 

Imposibilitatea de a se realiza. Este numită criza “vârstei mijlocii” și își face apariția între 40 și 45 de ani. În acestă perioadă bărbații își caută sufletul pereche iar toate realizările de pâna acum sunt puse într-o balanțî care, de cele mai multe ori, indică un nivel nefavorabil. Aceste evaluari nu au însă legătura cu realitatea și cea mai des întâlnită “rezolvare a crizei” este cucerirea unei femei tinere, care să joace rolul de prietenă sau, de ce nu, de soție.

Comportamentul feminin. Psihologii susțin că există un standard dublu în tratamentul social al femeilor și bărbaților. Modelul comportamental al bărbaților este considerat înainte de toate ca fiind unul puternic, de aceea este inadmisibil pentru un reprezentant al sexului tare să aibă un comportament feminin. Cel mai rău lucru pentru un bărbat este să verse câteva lacrimi (manifestarea supremă a feminității), urmat de situația în care ar trebui să fie întreținut de o altă persoană.

Înălțimea. Este bine știut că în istorie au existat mulți bărbați scunzi care au avut realizări memorabile, dar este știut și faptul că în ziua de azi, bărbații sub 1,60 metri au multe de pierdut. În cazul în care “suferindul” stă cocoțat pe o valiză groasă de bani, complexul dispare.

Simțul umorului nedezvoltat. Bărbații sunt niște creaturi nostime. Să suferi că nu poți face o glumă amuzantă este echivalentul masculin pentru suferința femeilor de a nu avea niciodată orgasm.

Dimensiunile “jucăriei”. În viziunea lor, mărimea nu este importantă în timpul actului sexual, dar este indispensabilă pentru a arăta femeilor cât de ispititori și atrăgători sunt.

Bărbatul zilelor noastre a devenit din ce în ce mai timid şi mai complexat în faţa femeii moderne – o fiinţă hiperactivă şi plină de personalitate, relatează publicaţia “Daily Express”. Este vorba chiar de un fenomen larg răspândit, denumit de psihosociologi NMS (New Man Syndrom).

Sursa: Avantaje.ro

Distribuie articolul: