Dormitorul este spațiul în care oamenii nu trebuie să se simtă deranjați de factori externi și în care trebuie să fie perfect conectați la natură. Există o serie de recomandări Feng Shui, legate de metodele prin care vă puteți armoniza această încăpere specială. Transformați-vă cea mai specială odaie din locuințele voastre într-un templu în care să vă recăpătați energia energia! Mai jos, veți găsi câteva recomandări importante.

Scapă de dezordine. Marie Kondo, în cartea sa The Life-Changing Magic of Tidying Up, explică: „Păstrează doar acele lucruri care vorbesc cu inima ta. Apoi, fă un pas important și aruncă-le pe restul. Prin acest gest, îți vei putea reseta viața și vei putea lansa un nou stil de viață.”

Alege o poziție corectă a patului! În conformitate cu principiile Feng Shui, amplasarea patului este crucială, deoarece reflectă bogăția, sănătatea și viața ta amoroasă. Patul trebuie să fie amplasat în cel mai îndepărtat punct al camerei și trebuie să fie suficient de înalt, pentru a permite energiei să treacă pe sub el. Alege să dormi pe un pat confecționat dintr-un material natural precum este lemnul.

Investește într-un set de lenjerie de calitate înaltă. Materialul din care este confecționată lenjeria de pat trebuie să fie natural.  Se recomandă țesătura 100% bumbac egiptean. Acest tip de țesătură devine moale după câteva spălări.

foto: kingofcotton.co.uk

foto: kingofcotton.co.uk

Optează pentru nuanțe cromatice neutre și moi. Atmosfera dormitorului trebuie să fie primitoare și pașnică. Specialistii Shui Feng recomandă culoarea pământului, dar și nuanțele de smântână, piersic, bronz, albastru deschis și gri. Evitați culorile vii precum roșul sau portocaliul.

Asigură dormitorul cu simetria obiectelor duble. Noptierele trebuie să fie identice, la fel ca și lămpile. Aceste obiecte vor emana echilibru și calm.

foto: bedroomdesignideass.com

foto: bedroomdesignideass.com

Utilizează lumânări parfumate. Acestea ți vor amblifica simțurile și te vor ajuta să obții un dormitor iluminat, conform Feng Shui. Energia dormitorului va fi una calmă, caldă și vindecătoare.

Înlocuiește ecranul televizorului cu un obiect artistic. Tehnica nu-și are loc în dormitor: nici televizorul, nici calculatorul și nici telefonul. Aceste dispozitive emană foarte multă energie, iar dormitorul trebuie să fie un templu al odihnei și al contemplării, care să nu-ți amintească de stresul zilnic.

foto: imgkid.com

foto: imgkid.com

Utilizează oglinzile cu mare grijă sau nu le utiliza deloc. Oglinzile nu sunt recomandate în dormitor, pentru că reflectă energe și, uneori, îl țin pe om treaz și neliniștit. Dacă ai nevoie de o oglindă, poziționeaz-o în spatele ușii de la dulap.

Acoperă noptiera cu un covor mic, în special dacă ai podeaua goală în dormitor. Covorul va absoarbe energia care va vrea să ajungă la pat. Dacă dormi cu cineva, acoperă ambele noptiere cu câte un covoraș.

Nu lăsa hainele murdare în dormitor. Minimizează impactul acestora asupra energiei dormitorului. Rufele murdare se vor ține în baie, într-o ladă cu capac.

foto: motovationlv.com

foto: motovationlv.com

Sursa: VOGUE

Distribuie articolul: