Soarele este un inamic al pielii. Dovadă este cancerul de piele (melanomul), iar numărul celor care suferă de această boală creşte cu 10% anual. Totuşi, este imposibil să evităm total soarele, mai ales că are şi efecte benefice, ajută corpul să creeze vitamina D şi ne crează un bronz seducător. Şi, pen că a venit vara, suntem gata să mergem la plajă pentru a ne bronza, însă trebuie să fim conştienţi şi ne protejăm pielea pentru a evita arsurile şi, eventual, cancerul de piele. Aici sunt câteva sfaturi pentru protecţia pielii şi remedii contra arsurilor solare:

  1. Alegeţi o cremă cu un factor de protecţie solară (SPF) de cel puţin 15.
  2. Aplicaţi crema cu 15 minute înainte de a ieşi afară şi reaplicaţi-o la fiecare două ore chiar dacă pe ambalaj scrie că este rezistentă la apă.
  3. Evitaţi să staţi prea mult în soare între orele 11 şi 16, razele solare sunt mai puternice şi, respectiv, radiaţia este mai înaltă.
  4. Purtaţi pălării şi ochelari pentru că ochii şi părul, de asemenea, au nevoie de protecţie.
  5. Nu expuneţi în nici un caz copiii la soare în orele de risc. Este foarte periculos, chiar dacă folosiţi creme protectoare.
  6. Dacă preferaţi remediile naturale în loc de cremele cumpărate, puteţi folosi uleiurile de cocos, măsline, susan, avocado, jojoba, seminţe de zmeură sau seminţe de dovleac. Sucul de aloe vera şi untul de cafea, de asemenea au proprietăţi de protecţie solară naturală şi hidratare. O mulţime din cremele de pe piaţă conţin aceste ingrediente.
  7. Introduceţi în regimul alimentar produse bogate în licopen, cum sunt roşiile, caisele, grapefruitul roz şi pepenele verde. Acestea blocheaza razele UV dăunătoare.
  8. Iaurtul natural este un remediu excelent contra arsurilor solare, dupa ce a fost aplicat pe pie trebuie spălat cu apă rece.
  9. Sucul dintr-un castravete amestecat cu apă de trandafir şi glicerină sau uleiul de lavanda su un remediu excelent contra arsurilor solare şi ajută la alinarea durerii.
  10. Nu fumaţi. Fumatul îngustează vasele sanguine, fapt ce scade fluxul sângelui. Acest lucru epuizează pielea de oxigen şi nutrienţi, cum ar fi vitamina A, foarte importantă pentru sănătatea pielii. Fumatul, de asemenea, lipseşte pielea de colagen şi elastină – fibre care dau pielii putere şi elasticitate.

Distribuie articolul: