Ceaiul verde este cea mai sănătoasă băutură de pe planetă. Cel puțin așa este apreciată această licoare energizantă în toate țările lumii. Din ce considerente? Aflați în continuare!

Pe lângă forța sa miraculoasă de a arde grăsimile, de a îmbunătăți funcțiile creierului și de a energiza corpul cu nutrienți și antioxidanți, ceaiul verde posedă 10 beneficii cruciale, pe care trebuie neapărat să le cunoști!!

Conține substanțe bioactive, care funcționează ca antioxidanți foarte puternici.

Aceștia reduc formarea radicalililor liberi, în organism și protejează celulele de îmbătrânire. Dacă alegeți un ceai verde de calitate, veți obține un aport considerabil de antioxidanți. Ceaiul verde, dar prea ieftin, ar putea conține cantități mari de fluor.

Ceaiul verde îmbunătățește activitatea creierului și ne face mai inteligenți

Cofeina care se conține în ceaiul verde nu doar trezește creierul ci îl stimulează ca să funcționeze mai bine. De asemenea, ceaiul verde nu va provoca stări de nervozitate, așa cum se întâmplă în cazul consumului de cafea. Cofeina din ceaiul verde este mai puțin periculoasă și are o serie de beneficii unice: redă bună dispoziție, mărește viteza de reacție și de memorare.

Crește capacitatea de ardere a grăsimilor și îmbunătățește forma fizică

Orice supliment specializat în arderea grăsimilor conține, în lista cu ingredienți, și ceai verde. Asta, deoarece consumul de ceai verde sporește metabolismul și arderea caloriilor. Ceaiul verde face ca țesutul adipos să fie mai ușor de consumat, odată cu sporirea performanței fizice.

Antioxidanții din ceaiul verde neutralizează riscurile de apariție a cancerului la sân, a celui de prostată și a celui colorectal

Asta au constat medicii din Asia, după ce au studiat efectul ceaiului verde asupra populației care îl consumă regulat. Dacă adăugați lapte, în acest ceai, veți distruge antioxidanții pe care îi conține.

Ceaiul verde protejează creierul de îmbătrânire și de boli precum Alzheimer și Parkinson

Aceste boli, care provoacă demența în organismul în etate, pot fi prevenite consumând regulat ceai verde. Compușii pe care acesta îi conține protejează neuronii și reduc riscul aparițiilor de tulburări cerebrale tardive.

Distruge bacteriile din cavitatea bucală și astfel vă protejează dinții de infecții

Bacteria care duce la formarea cariilor dentare poate fi neutralizată dacă veți consuma regulat ceai verde.

Ceaiul verde scade riscul apariției diabetului zaharat de tip II

Aproape 300 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de diabet de tip II. Ceaiul verde este capabil de a mări sensibilitatea corpului la insulină și, astfel, de a reduce riscurile apariției diabetului zaharat de tip II.

Ceaiul verde reduce riscul apariției de boli cardiovasculare

Bolile cardiovasculare și cele cerebrale cauzează cele mai multe decesuri, în întreaga lume. Oamenii care consumă regulat ceai verde sunt cu 30% mai protejați de aceste riscuri.

Ceaiul verde previne obezitatea

Datorită faptului că scade nivelul țesutului adipos din organism și, în special, în zona abdomenului, această băutură este apreciată în întreaga lume.

Sporește speranța de viață a oamenilor!

Riscurile de deces prematur scad simțitor dacă includeți ceaiul verde în dieta zilnică.

 Surse foto: sanatatea-colonului.blogspot.com, preventarthritis.org, amelie.ro

Distribuie articolul: