Apa rece, cu lămâie este un lichid incredibil de energizant, iar apa caldă, cu lămâie, este un adevărat medicament. Băută în fiecare dimineață, pe stomacul gol, apa călduță, cu câteva felii de lămâie, este în stare să te ajută să pierzi foarte ușor în kilograme și să-ți detoxifiezi organismul cât ai zice ”pește”. Îți prezentăm 10 beneficii pentru care merită să consumi această băutură zi de zi!

Stimulează activitatea stomacului. Sucul de lămâie, diluat în apă călduță, este cel mai potrivit lichid, care ajută la eliminarea toxinelor din organism. Apa cu lămâie va stimula ficatul să producă bila – un lichid atât de necesar pentru digestie. Arsurile la stomac și balonările se vor face uitate după câteva zile de consum regulat a acestei băuturi. Tranzitul intestinal se normalizează vizibil, dacă vei fi fidelă apei calde, cu suc de lămâie.

Curăță sistemul renal. Lămâile sunt diuretice, iar asta înseamnă că sunt în stare să purifice tractul urinar mai bine decât orice alt fruct. Acidul citric, conținut în lămâi, îți stimulează nu doar stomacul, ci și rinichii!

Îți oferă o imunitate de fier. Vitamina C, potasiul, saponina și fierul, conținute în lămâi, ajută la întărirea sistemului imunitar și la sporirea capacităților acestuia de luptă cu bacteriile și bolile.

Echilibrează pH-ul din organism. Lămâile sunt alimentele cele mai alcaline, din dieta zilnică a oamenilor, iar asta înseamnă că sunt acide și creează un mediu acid peste tot, unde nimeresc. Acidul citric și acidul ascorbic, conținuți în lămâi, contribuie la alcalinizarea sângelui și la normalizarea acidității din stomac.

 

Curăță pielea. Vei căpăta un ten mult mai proaspăt și luminos dacă vei începe să bei chiar în dimineața următoare apă călduță, cu suc de lămâie. Antioxidanții care se conțin în lămâie fac, din acest fruct, o armă perfectă de luptă cu hiperpigmentațiile și cu acneea. Apa cu lămâie te întinerește nu doar la exterior, ci și din interior!

Te energizează și te face să te simți mai bine. Nutrienții și aroma acestui fruct minunat energizează organizmul din primele secunde de interacțiune cu celulele sistemului digestiv. De fiecare dată când suferi de apatie, depresie sau anxietate, miroase o lămâie proaspătă, tăiată în jumătate și vei simți cum te energizezi.

Ajută la vindecarea bolilor din organism. Vitamina C sau acidul ascorbic, găsit în lămâi, ajută la cicatrizarea interioară a rănilor, combate inflamațiile din organism și te ajută să-ți recuperezi starea de sănătate de după stress.

Împrospătează respirația. Apa călduță cu lămâie mai este bună și la normalizarea mirosului bucal, la reducerea durerilor gingivale și la ameliorarea durerii de dinți. Ai grijă, însă, ca această apă să nu fie prea acidă, pentru că riști să dăunezi smalțului dentar.

Hidratează sistemul limfatic. Apa cu lămâie este, probabil, unica băutură care poate substitui pe deplin deficitul de apă plată, atât de necesară pentru organism.

Te ajută să pierzi în greutate. Lămâile sunt bogate în fibră numită pectină, care te ajută să lupți cu pofta de mâncare. Oamenii care respectă o dietă alcalină, sunt mai slabi și pierd în greutate mult mai repede decât ceilalți.

Foto: www.healthbeautyportal.com, www.fancyhouseroad.com